Un membru PCRM va fi membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA)
Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) (unimedia.info)

Una din doleanţele lui Vladimir Voronin, respectiv ca PCRM să deţină funcţii importante în cadrul Curţii de Conturi, Comisiei Electorale Centrale şi Consiliului Coordonator al Audiovizualului este pe cale să se realizeze. Pentru ultimul loc rămas liber la Consiliul Coordonator al Audiovizualului candidează fostul ministru al culturii din timpul guvernării comuniste, Artur Cozma.

Comisia parlamentară cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media l-a ales pe Artur Cozma în funcţia de membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA), transmite News-Moldova. Pentru loul vacant la CCA a mai candidat şi jurnalista Mariana Ţurcanu.

Chiar dacă Vladimir Hotineanu, preşedintele comisiei parlamentare mass-media l-a lăudat pe Cozma că a studiat la universităţi europene, afirmând că nu contează că este membru PCRM, un deputat socialist susţine că aşa-zisul concurs a fost unul mimat.

Deputatul socialist Ion Ceban i-a adresat lui Cozma câteva întrebări, însă întrucât răspunsurile au fost echivoce şi departe de cunoştinţele profesionale la care se aştepta, acesta a votat împotrivă.

Candidatura lui Artur Cozma urmează să fie dezbătută în plenul forului legislativ. În cazul în care va primi votul Parlamentului pentru funcţia de membru CCA, acesta va fi nevoit să renunţe la calitatea de membru de partid.

Menţionăm că Artur Cozma a fost ministru al Culturii în guvernele Tarlev şi Greceanîi. Acesta a fost învinuit că ar fi comis fals în acte publice şi că a prejudiciat Biblioteca Naţională, închiriind unor agenţi economici o parte din spaţiul instituţiei, potrivit Jurnal TV.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe