Un nou "deţinut politic" sub reflectoarele presei: Bercea Mondialu' critică Justiţia

Bercea Mondialu
Bercea Mondialu (Captură Youtube)

Urmând modelul patentat de politicienii români, care, odată arestaţi pentru fapte de corupţie se declară victime ale lui Traian Băsescu, Sandu Anghel, alias Bercea Mondialu se declară şi el "deţinut politic." Interlopul rrom, aflat în prezent în închisoare pentru tentativă de omor, a declarat marţi că este ”arestat politic” şi că România are o ”justiţie proastă”.

Declaraţiile lui Mondialu au fost făcute la Curtea de Apel Piteşti, unde acesta a fost dus după ce a contestat decizia de arestare a sa pentru încercarea de a mitui un angajat al Penitenciarului Colibaşi.

Potrivit Mediafax, interlopul a făcut scandal încă de când a fost dat jos din dubă, strigând că nu i se face dreptate şi că de două luni încearcă să denunţe un supraveghetor al Penitenciarului Colibaşi.

”N-a vrut să mă scoată, n-a vrut să mă ia în seamă. (...) Avem o justiţie proastă în România”, a strigat Sandu Anghel.

În sala de judecată, Anghel le-a declarat judecătorilor că este ”arestat politic” şi a încercat să vorbească neîntrebat, fiind atenţionat de către magistraţi în privinţa regulilor care trebuie respectate în instanţă.

Şi fiica lui Bercea, Izaura Anghel, arestată la domiciliu în acelaşi dosar, a declarat, la intrarea în sediul Curţii de Apel Piteşti, că ceea ce i se întâmplă este ”răzbunarea lui Băsescu, cheia lui Băsescu”, pentru ca ea să nu mai vorbească cu jurnaliştii.

Bercea Mondialu este deţinut de drept comun, aflându-se în închisoare pentru tentativă de omor. Respectivul a devenit "celebritate" de anvergură naţională în vară, când a izbucnit scandalul Mircea Băsescu/Bercea, fratele preşedintelui fiind acuzat (şi arestat) că ar fi primit bani de la familia Anghel în schimbul promisiunii de a interveni pentru arestarea interlopului.

Înregistrări video ale unor fragmente de discuţii între ginerele lui Bercea şi Mircea Băsescu au fost date publicităţii (respectiv postului Antena 3) de Pavel Abraham, avocatul familiei Anghel.

Bercea Mondialu este şeful unui clan rrom şi ar fi avut împreună cu familia lui, de-a lungul timpului, peste 100 de dosare penale, conform presei, care s-au "evaporat" în sistem.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne