Un nou scandal privind falsificarea emisiilor. Daimler nevoit să recheme peste 770.000 de vehicule Mercedes

(Getty Images)

Ministerul german al Transporturilor a declarat că guvernul Germaniei cere producătorului auto Daimler să retragă imediat 238.000 de autovehicule echipate cu programe care opresc sistemele de control al emisiilor în anumite condiţii.

Ministrul Andreas Scheuer a făcut declaraţii luni, după o întâlnire cu directorul general al Daimler, Dieter Zetsche. Scheuer a afirmat că producătorul auto doreşte să coopereze cu guvernul într-o manieră transparentă şi “la viteză maximă”.

Scheuer a precizat că retragerea automobilelor a fost ordonată după “negocieri intense şi de câteva ore” cu Daimler, potrivit AP.

Vehiculele afectate includ duba de livrare Mercedes Benz Vito şi modele Mercedes GLC 220d şi C220d.

Potrivit Bloomberg, autorităţile de reglementare din Germania au hotărât în cele din urmă să ceară producătorului Daimler să retragă 774.000 de vehicule Mercedes diesel de pe piaţa europeană, după două întâlniri în care producătorul auto nu a reuşit să atenueze îngrijorările legate de nivelul emisiilor.

Automobilele diesel au fost supuse unei monitorizări intense după ce autorităţile americane au descoperit că Volkswagen a folosit un program ilegal care a dezactivat sistemul de control al emisiilor diesel în timpul şofatului. Investigaţiile ulterioare au arătat că şi alţi producători auto au exploatat breşele sistemului de reglementare auto din UE, care au permis ca sistemul de control al emisiilor să fie relaxat la anumite temperaturi pentru a evita afectarea motorului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie