Un păianjen galben din Malaezia aduce un omagiu lui David Bowie

În anul 2009, unei specii noi de păianjen descoperită în Malaezia i s-a dat numele de heteropoda David Bowie datorită părului ei galben. Ideea de a folosi numele celebrului cântăreţ britanic a avut drept scop protejarea speciei.

Păianjenul heteropoda David Bowie
Păianjenul heteropoda David Bowie (Google.com)

"Ducele Alb", cum i se mai spune lui David Bowie, nu numai că a lăsat o moştenire inestimabilă pe scena artistică la nivel mondial, fiind clasat pe locul 29 în topul celor mai populari artişti britanici din toate timpurile, dar, de asemenea, prin numele lui a ajutat la protejarea unei noi specii de arahnide descoperite în Malaezia, în 2009. Păianjenul iese în evidenţă atât prin dimensiunea sa mare, cât şi pentru culoarea galbenă a părului, făcând referinţă la albumul conceptual lansat de muzicianul britanic în 1972, "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars".

Păianjenul a fost descoperit de către expertul german Peter Jager, care este, de asemenea, responsabil pentru "botezarea" acestuia cu numele de heteropoda David Bowie. Scopul urmărit de Jager este acela de a proteja speciile pe cale de dispariţie.

Potrivit The Telegraph, dând păianjenului numele unei celebrităţi creşte posibilitatea ca acesta să fie conservat şi atenţionează oamenili să fie mai conştienţi de habitatul lor.

Referitor la protecţia speciilor de arahnide, agenţiile de mediu sunt reticente în a le include pe lista speciilor de animale pe cale de dispariţie. Potrivit celor declarate de Jager, "pierdem rapid resursele genetice care au evoluat de mai mult de 300 de milioane de ani", ceea ce conduce la declinul diversităţii genetice a naturii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură