Un pescar din Coreea de Sud a găsit o posibilă dronă a Coreei de Nord

 Steagul Coreei de Sud.
Steagul Coreei de Sud. (BEHROUZ MEHRI / AFP / Getty Images)

Un pescar din Coreea de Sud a găsit o posibilă dronă a Coreei de Nord lângă o insulă aflată în vecinătatea graniţei mult disputată a celor două ţări, au declarat oficialii militari.

Epava, fără o aripă, motor sau cameră de filmat, a fost recuperată atunci când s-a prins în plasa sa de pescuit, lângă insula Baengyeong, potrivit unui reprezentant al ministerului de apărare al Coreei de Sud.

“Forma şi culoarea sa erau similare cu acelea ale aparatelor de zbor fără pilot descoperite anterior,” a spus el.

În lunile martie şi aprilie, Coreea de Sud a recuperat drone echipate cu aparate de filmat prăbuşite în 3 locaţii diferite, printre acestea numărându-se insula Baengnyeong şi oraşul Paju aflat în apropierea graniţei nordice a ţării.

Oficialii militari au declarat că cipurile de memorie ale acestora conţineau poze ale graniţei şi ale capitalei Seul, incluzând palatul prezidenţial.

După o investigare făcută alături de experţi din S.U.A., Seulul a susţinut că a securizat dovezile ce sugerau că cele trei drone recuperate erau manevrate din Coreea de Nord şi că au fost programate să zboare pe deasupra obiectivelor militare sud coreene.

Coreea de Nord a negat vehement orice implicare şi a acuzat Coreea de Sud că a „fabricat” dovezile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe