Un poliţist, obligat să achite daune hoţului prins în flagrant. I-ar fi lezat dreptul la imagine

foto
foto (Adevarul.ro)

Alexandru Mălăncuş, agent în cadrul Poliţiei Rutiere Vaslui, va intra în istorie ca fiind primul poliţist obligat să despăgubească hoţul pe care l-a prins în flagrant, Iulian Morariu. Motivul: i-a lezat dreptul la imagine, dezvăluie publicaţia Adevărul.

Decizia nu este însă definitivă şi poate fi contestată.

"Am văzut ieşind din magazin, în fugă, doi bărbaţi şi, din urma lor, o femeie ţipând după ajutor. Au luat-o la fugă printre blocuri. Am fugit după ei dar, după aproximativ 200 de metri s-au despărţit şi fiecare a continuat să alerge în altă direcţie. Am fost nevoit să alerg doar după unul dintre ei şi, după aproximativ 500 de metri am reuşit să-l prind în spatele blocului nr.1. L-am pus la pământ dar nu aveam cătuşele la mine. Se zbătea să scape astfel că am fost nevoit să-l imobilizez la pământ şi să-i leg mâinile la spate cu cureaua de la pantaloni. L-am dus apoi la sediul IPJ Vaslui şi de acolo a fost preluat de o patrulă din cadrul Poliţiei municipale. Ulterior, a fost dus înapoi la magazin. Vânzătoarea a început să plângă de bucurie când a văzut că hoţul a fost prins şi şi-a recuperat marfa furată", a povestit agentul, despre incidentul care a avut loc în aprilie 2017.

În motivarea cererii de chemare în judecată, Iulian Morariu a arătat că ar fi fost umilit public de poliţist care, după ce l-a prins l-a imobilizat folosind cureaua de la pantaloni, prinzându-i mâinile şi legându-l cu cureaua de gât. Astfel, tânărul a fost condus pe jos până la sediul poliţiei.

În apropierea unităţii de poliţie, mai mulţi pensionari adunaţi să joace şah într-un parc l-au aplaudat pe poliţist şi l-au huiduit pe suspectul furtului. Ulterior, suspectul a fost fotografiat alături de poliţist, iar imaginile au fost publicate într-un ziar local. Gestul a fost considerat de suspect ca fiind un abuz, invocând că a fost prezentat ca un trofeu.

Articolul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne