Un protest spontan în Corsica perturbă un miting electoral al lui Marine Le Pen

Mitingul din Corsica al candidatului la alegerile prezidenţiale Marine Le Pen a fost perturbat după ce mai mulţi protestatari au pătruns forţat în clădire.
Marine Le Pen, lidera Frontului Naţional francez.
Marine Le Pen, lidera Frontului Naţional francez. (Alain Jocard/AFP via Getty Images)

Manifestaţia din capitala regiunii franceze Corsica a fost revendicată de grupul naţionalist corsican Ghjuventù, ai căror membri au declarat că ”nu vor permite niciodată sosirea în siguranţă a Frontului Naţional în ţară”.

Potrivit jurnaliştilor locali, între 12 şi 15 militanţi independenţi au fost evacuaţi forţat din sala unde avea loc mitingul electoral.

Candidata prezidenţială anti-Bruxelles şi anti-imigraţie declarase la mitingul din Bordeaux, ce a avut loc acum o săptămână, că moneda euro – la care ea doreşte ca Franţa să renunţe – este un “cuţit” în coastele poporului francez, adăugând că viitoarele alegeri ar putea declanşa o “schimbare a civilizaţiei”.

Le Pen a criticat politica UE a graniţelor deschise, susţinând că ea nu doreşte ca Franţa să fie “deschisă tuturor fluxurilor comerciale şi umane, fără protecţie şi frontiere”.

Le Pen, binecunoscută pentru retorica sa anti-imigraţie, a devenit lidera Frontului Naţional în 2011 şi a promis că va organiza un referendum pentru ieşirea Franţei din Uniunea Europeană.

Ea şi-a lansat campania prezidenţială în februarie cu o poziţie anti-Islam, precizând că dacă este aleasă preşedintă a Franţei, moscheele şi locurile în care se predă Islamul vor fi închise.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe