Un puişor de bufniţă cade din cuib. Îl ajută o ... macara (foto)

Puişor de bufniţă
Puişor de bufniţă (wildcarecapecod.org)

Probabil că acest drăgălaş pui de bufniţă a tras o sperietură destul de mare atunci când a căzut din copacul unde s-a născut, în Massachusetts, Statele Unite. Dar întreaga comunitate s-a mobilizat să-l ajute să se întoarcă în siguranţă şi sănătos la familia sa.

Nu se ştie cum a reuşit să nu păţească nimic, în ciuda faptului că a căzut de la o înălţime de 12 metri. Puişorul de bufniţă nu ştia încă să zboare şi, deşi aripile l-au ajutat cumva să amortizeze căderea, nu-l puteau ajuta să se întoarcă la cuib.

Pentru salvarea lui a intervenit asociaţia Wild Care Cape Cod, alertată de proprietarul terenului unde a căzut puişorul de bufniţă. "Avea cam în jur de zece zile", explică directorul asociaţiei, Stephanie Ellis, "prea mic pentru a supravieţui singur".

(wildcarecapecod.org)

Dar, din fericire, puişorul nu şi-a rupt nimic şi era bine hrănit. Asta însemna că tocmai căzuse atunci când a fost găsit şi că familia sa nu se afla prea departe. Cuibul a fost localizat chiar de către proprietarul terenului, care i-a văzut pe părinţii acestuia în repetate rânduri zburând în acel copac. Singura problemă era înălţimea (12 metri ) la care se afla cuibul, iar o scară normală nu ar fi fost suficientă pentru a-l ajuta.

(wildcarecapecod.org)

În faţa acestei situaţii s-a mobilizat întregul cartier, ajungând să contacteze compania Bartlett Tree Experts, o firmă locală care se ocupă cu arhitectura peisajului şi este echipată cu o macara dotată de un coş special, capabilă să ajungă la această înălţime. „Au fost pur şi simplu fantastici: au condus camionul sub copac şi, în scurt timp, au reuşit să-l înapoieze părinţilor săi".

(wildcarecapecod.org)

L-au pus într-o cutie şi apoi l-au aşezat în cuib, unde se afla un alt puişor, un frăţior. "A fost minunat." Pentru a se asigura că totul era bine, voluntarii au monitorizat copacul în fiecare zi şi i-au văzut chiar şi pe părinţii puişorului de bufniţă, asigurându-se astfel că acesta era căminul lui.

"A fost nevoie de ajutorul tuturor, dar în cele din urmă am reuşit, şi chiar într-un timp foarte scurt". Un adevărat noroc pentru micuţa bufniţă.

Articol de referinţă: People Do The Nicest Thing For A Baby Owl Who Got Separated From His Family

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură