Un român a plecat astăzi, pe jos, până la Bruxelles, pentru o cauză nobilă [video]

Alexandru Popescu, pe jos până la Bruxelles pentru a conştientiza opinia publică faţă de pericolele fracturării, 30 august 2014
Alexandru Popescu, pe jos până la Bruxelles pentru a conştientiza opinia publică faţă de pericolele fracturării, 30 august 2014 (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Sandu Popescu, un colecţionar din Prahova, a plecat azi dimineaţă la ora 9:30 pe jos prin Europa, pentru o cauză nobilă care ne priveşte pe toţi.

Scopul temerarei acţiuni este că de 1 decembrie să ajungă la Bruxelles în faţa Parlamentului European cu un mesaj împotriva fracturării hidraulice.

Sandu Popescu este cunoscut în cercurile activiştilor anti-fracturare din România şi nu numai, precum şi a celor împotriva exploatării prin cianurare a zăcămintelor de la Roşia Montana. Protestele sale poartă o amprentă uşor de recunoscut - sunt non-violente, bazate pe sacrificiu personal, de cursă lungă, menite să conştientizeze opinia publică; în cazul acesta - fiind vorba despre pericolele exploatării gazelor de şist.

Colecţionarul prahovean a mai apărut în atenţia mass media de Crăciun, în timpul uneia dintre cele mai geroase perioade a iernii 2013/2014, când a decis să înceapă o acţiune de grevă a foamei în faţa Teatrului Naţional din Bucureşti. Sandu Popescu a stat în frig 24 de ore pe zi, odihnindu-se noaptea pe jos într-un sac de dormit (Primăria Capitalei n-a binevoit să-i permită ridicarea unui cort) – toate acestea pentru a protesta împotriva exploatării Chevron precum şi a abuzurilor comise, faţă de ţăranii simpli din Pungeşti, de guvernul român, în decembrie. Activistul n-a încetat greva foamei decât după mai multe săptămâni în momentul în care monitorizarea din partea medicilor a arătat că sănătatea sa se înrăutăţea exponenţial.

Pregătit să doarmă pe jos sub o foaie de cort, precum şi să mănânce pe sponci în următoarele trei luni, Sandu a plecat la Bruxelles din Ploieşti, pe 30 august, chiar de ziua lui, declarându-se deschis să împartă drumul cu oricine este dispus să sprijine iniţiativa şi să-l ajute să împartă singurătatea miilor de kilometri.

Statusul călătoriei sale poate fi urmărit pe pagina de facebook a acţiunii - https://www.facebook.com/alexandrupopescusingurpedrum