Un tâmplar construieşte "Arca lui Noe", pe care o duce în Israel

"Arca lui Noe" realizată de                   olandezul Johan Huibers
"Arca lui Noe" realizată de olandezul Johan Huibers (captură video Youtube)

În anul 1993, antreprenorul de origine olandeză Johan Huibers s-a decis să construiască o replică a legendarei "Arcă a lui Noe". În 2006 a terminat prima variantă, dar nu a fost mulţumit deoarece avea jumătate din mărimea celei descrise în Biblie. Huibes nu a renunţat, iar după doi ani a început să construiască alta, de data aceasta, o replică cu dimensiuni reale.

Construcţia corabiei a durat patru ani şi a fost realizată de Huibers împreună cu opt asistenţi. Nava este împărţită în şapte etaje, construite cu lemn de cedru american şi pin. Are o lungime de 119 metri, o lăţime de 30 de metri şi o înălţime de 23 de metri, iar construcţia sa a costat 1,6 milioane de dolari.

În 2012, nava a fost terminată şi expusă publicului. Cu o capacitate pentru 5.000 de persoane, replica "Arca lui Noe" a lui Huibers din Dordrecht, Olanda, a devenit o atracţie turistică.

În interiorul acesteia, în afară de detaliile incredibile, se află sculpturi din lemn ale unor animale, cum ar fi leoparzi, girafe, elefanţi sau vidre, printre multe altele.

(captură video Youtube)

(captură video Youtube)

(captură video Youtube)

(captură video Youtube)

Cu toate acestea, neînţelegerile dintre Huibers şi oficialii oraşului au făcut ca atracţia să fie definitiv închisă.

Acum, dorinţa olandezului este ca "mica" sa operă de artă să pornească la drum spre Israel, iar în acest moment el încearcă să-şi atingă scopul prin intermediul donaţiilor. Se estimează că, deoarece nava nu are motor, va fi necesară închirierea mai multor remorchere pentru traversare, care ar costa aproximativ 1,3 milioane de dolari.

Marele Potop şi Marea Neagră

În urmă cu aproximativ 9.000 – 5.000 de ani, în provincia turcă nordică Sinop, a avut loc un eveniment de o magnitudine istorică. Acesta a fost atât de spectaculos, încât unii cred că reprezintă dovada că "Potopul" relatat în Biblie ar fi putut fi un eveniment real.

În septembrie 2004, o expediţie la Marea Neagră a unei echipe de oameni de ştiinţă din diferite instituţii (inclusiv National Geographic Society) a descoperit că marea nu a fost întotdeauna aşa cum o ştim astăzi.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că ea îşi are originea într-un lac imens cu apă neagră, care la un moment dat în istorie a început să crească într-un mod neobişnuit de rapid. Schimbarea a fost atât de mare, încât locuitorii din zona înconjurătoare au fost obligaţi imediat să caute zone mai sigure, lăsând în urmă gospodării, unelte şi alte urme ale vieţi lor.

Acest lucru a făcut expediţia subacvatică condusă de oceanograful Robert Ballad să declare că există aşezări umane care se află acum la peste 300 de metri sub apă. Această descoperire uimitoare din Marea Neagră a contribuit nu numai la o înţelegere mai bună a modificărilor grave ale nivelului apei ce au avut loc în Orientul Mijlociu Antic, dar a ridicat de asemenea întrebări cu privire la cauzele schimbărilor ce au avut loc.

De atunci, cercetători şi reporteri au continuat să studieze problema nerezolvată; aceasta este foarte importantă pentru înţelegerea dezvoltării istorice a civilizaţiei omeneşti şi a diferitelor stadii climatice pe care le-a experimentat Terra. Mai mult decât atât, aceasta este o temă importantă împletită nu numai cu tradiţia iudeo-creştină, ci şi cu multe legende din diferite culturi din întreaga lume - Marele Potop.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură