Un viscol fără precedent ar putea lovi oraşul New York

(Spencer Platt/Getty Images)

Primarul oraşului New York, Bill de Blasio, a atenţionat duminică că oraşul ar putea fi lovit de un viscol fără precedent, îndemnând locuitorii să se pregătească pentru una dintre cele mai importante furtuni de zăpadă din istorie, relatează AFP.

Luni şi marţi, în nord-estul Statelor Unite, sunt aşteptate rafale violente de vânt şi ninsori abundente, a informat Serviciul naţional de meteorologie, care a emis un avertisment de viscol pentru New York şi Boston, până la frontiera canadiană.

În contextul în care, potrivit estimărilor, la New York se va depune un strat de 60-90 de centimetri de zăpadă, primarul s-a adresat locuitorilor oraşului, în cadrul unei conferinţe de presă, transmiţându-le acestora că este foarte probabil să se confrunte cu una dintre "cele mai importante furtuni de zăpadă din istoria acestui oraş".

"Pregătiţi-vă pentru ceva mai rău decât ce am văzut până în prezent. Să nu subestimăm această furtună", a avertizat Bill de Blasio cerându-le newyorkezilor să evite să plece din locuinţe.

Datorită viscolului, edilul a emis posibilitatea ca şcolile din oraş să fie închise în ziua de marţi.

Avertizările emise, i-a determinat pe locuitori să-şi facă provizii pentru câteva zile, astfel că duminică seara, numeroase supermarketuri au fost vizitate de mii de oameni.

Vremea nefavorabilă ar putea paraliza sectorul transporturilor, fiind posibil ca peste 50 de milioane de persoane din nord-est să fie afectate.

Ca o precauţie, duminică mai multe companii aeriene le-au propus călătorilor să-şi schimbe gratuit zborurile, întrucât sute de curse aeriene au fost deja anulate.

Pentru a nu avea surprize neplăcute, primarul Bostonului, Martin Walsh, a cerut locuitorilor să-şi ajute vecinii sau prietenii care au probleme deosebite.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe