Unde se poate dormi în aeroporturi în caz de necesitate: spaţii micro la preţuri accesibile

Ce se poate face într-un aeroport atunci când aţi pierdut zborul de legătură, cursa este anulată sau a întârziat? După o gustare şi o excursie prin duty-free, acum multe aeroporturi oferă locuri unde se poate dormi.

Minute Suites, Philadelphia International Airport (SUA)
Minute Suites, Philadelphia International Airport (SUA)

Cea mai potrivită formă de cazare pentru călătorii în tranzit este cea oferită de hotelurile capsulă, încăperi mici, foarte eficiente, de câţiva metri pătraţi, în care se poate trage un pui de somn, la adăpost de haosul care domneşte în aeroporturile din întreaga lume.

Primul hotel capsulă a fost deschis în 1979 în Umeda, districtul din Osaka, Japonia, dar acum acestea se găsesc în multe alte aeroporturi. Ca adăpost pentru câteva ore sunt destul de bune, dacă persoana nu suferă de claustrofobie, deoarece acestea sunt adesea echipate cu servicii suplimentare, cum ar fi wi-fi, docking station, touch-screen cu informaţii de zbor şi ceas cu alarmă, TV multimedia, cabină de duş.

Iată o selecţie propusă de Skyscanner, motorul internaţional de căutare pentru zboruri.

1. 9H - Narita Internaţional Airport, Tokyo

Şapte ore pentru somn (stay), o oră pentru odihnă (nap) şi o alta pentru a face un duş bun (shower). La 9H (ninehours) din Narita Internaţional Airport din Tokyo este timp pentru a face totul, chiar şi pentru o relaxeze de 60 de minute înainte de a pleca într-o călătorie lungă. Dormitul în aeroport a devenit o nouă modă: de fapt, acest uimitor hotel capsulă japonez este format din mici nişe minimale, demne de un pasager al viitorului, în care se va avea posibilitatea de a purta o pijama 9H, în adevăratul stil japonez.

2. Capsule By Container Hotel - Kuala Lumpur International Airport

Hotelul Capsule by Container, din aeroportul din Kuala Lumpur, are aspectul unui container. Oferă 120 capsule (chiar şi numai pentru femei) din lemn şi oţel, un bar şi un foaier pentru întâlniri cu arta: locul se transformă într-un spaţiu creativ cu o expoziţie de lucrări inovatoare ale unor artişti contemporani din Malaezia. În acest hotel capsulă original, se poate staţiona de la 6 până la 12 ore.

3. Napcab - Munich Airport şi Berlin-Tegel, Germania

Din exterior sunt cabine albe anonime, în interior Napcab sunt în schimb cabine confortabile pentru odihnă. Acest hotel capsulă poate fi întâlnit în aeroportul din München şi în aeroportul Berlin-Tegel. În interiorul capsulei se află un pat, un spaţiu de lucru, i-pod dock, precum şi servicii utile, cum ar fi accesul la internet, informaţii aeroportuare. Tariful este pe oră şi se poate rămâne până la 12 ore.

4. Zzzleepandgo - Milano Malpensa şi Bergamo

Zzzleepandgo (dormi şi plăteşti) oferă mult mai mult decât un pat: wifi la mufe de 220v şi USB, touch-screen cu informaţii de zbor actualizate permanent. Acest hotel capsulă italian este situat în Milano Malpensa şi Bergamo Orio al Serio. Prima oră costă opt euro.

5. Snooze Cube - Dubai International Airport

În faţa Porţii (Gate) D7 a Terminalului 1 din Dubai International Airport se află Snooze Cube. Sunt micro camere foarte relaxante dotate cu ferestre false, în care se pot vedea peisaje dintre cele mai spectaculoase ale lumii. Proiectat şi fabricat în Noua Zeelandă, a fost adoptat în 2011 de aeroportul Emirates.

6. Yotel Air - Charles de Gaulle, Paris

Wi-Fi, peste 30 de canale TV, pat inteligent şi toate facilităţile unui hotel de lux adevărat, la câţiva paşi de gate. Este vorba despre un brand celebru, Yotel Airb, care oferă micro camere de la şapte până la zece metri pătraţi în cele mai importante aeroporturi din lume, cum ar fi Amsterdam Schiphol, Londra Gatwick şi Londra Heathrow. Yotel Air din Aeroportul Charles de Gaulle din Paris (Terminalul 2E), a fost inaugurat în noiembrie 2016, oferă mobilier colorat şi preţioase Club Lounge. Cabinele Premium costă 75 euro.

7. Gosleep - Helsinki-Vantaa Airport

GoSleep oferă în schimb ceva asemănător unui scaun care se întinde, al clasei business. Este vorba despre un brevet finlandez care vede primul exemplu în Europa în Aeroportul din Helsinki, la Gate 31 din Vantaa Airport. În aceste micro igloo se depozitează bagajul sub scaun, se încarcă telefonul şi se poate sta întins plătind 6 euro pe oră.

8. Minute Suites - Philadelphia Internaţional Airport

Minute Suites se află în Statele Unite ale Americii, în Philadelphia International Airport, în Hartsfield-Jackson din Atlanta sau Dallas-Fort Worth. Camerele sale spaţioase, dotate cu o canapea care se transformă într-un pat confortabil şi un birou pentru a lucra, cu Wi-Fi şi TV prin satelit, sunt refugiul perfect pentru oamenii de afaceri.

9. Air Express - Aeroportul Şeremetievo, Moscova

Capsulele hotel Air Express din aeroportul Şeremetievo din Moscova se află la Terminalul E, în zona de tranzit. Se plăteşte cu ora şi oferă camere cu şi fără ferestre, perfecte pentru cei care au pierdut conexiunea şi îşi pot permite să doarmă cel puţin şase ore.

10. Sleepbox

Este încă în fază de start up proiectul Sleepbox, cu sediul în Boston, lansat de Mihail Krymov şi Alexey Goryainov, un aranjament care reuneşte în câţiva metri pătraţi tot ce este nevoie pentru un stil de hotel relaxant: de la pat la birou. Curând aceste cabine de dormit îşi vor face apariţia la aeroportul din Atlanta, Statele Unite ale Americii.