Ungaria propune cote globale pentru imigranţi

În problema imigranţilor, Ungaria sugerează ca “toţi jucătorii majori să suporte o parte din povară", în condiţiile în care guvernul de la Budapesta a fost criticat pentru modul dur în care a abordat criza europeană a refugiaţilor.
Poliţia ungară arestează un tânăr refugiat la graniţa sârbo-ungară, 16 septembrie 2015.
Poliţia ungară arestează un tânăr refugiat la graniţa sârbo-ungară, 16 septembrie 2015. (Captură Foto)

Ungaria a propus un sistem global pentru acceptarea imigranţilor, susţinând că Europa nu ar trebui să suporte întreaga povară a fluxului de imigranţi care ajung în regiune din Orientul Mijlociu, conform Deutsche Welle.

“Sugerăm ca toţi jucătorii majori să suporte o parte din povară. Ar trebui să introducem un fel de cote globale”, a declarat ministrul ungar de Externe Peter Szijjarto reporterilor în New York.

“Sursele majore ale acestei mişcări populare în masă sunt acele ţări care au devenit instabile ca urmare a deciziilor politice internaţionale. Aceste decizii nu au fost luate doar de Europa.”

Szijjarto a declarat că va recomanda în mod oficial o cotă globală în timpul unei întâlniri asupra problemei imigranţilor, care va avea loc miercuri la ONU.

Alte naţiuni UE au criticat Ungaria pentru că s-a opus cotelor obligatorii de distribuire a imigranţilor în cadrul blocului european.

Mai mult, Budapesta a construit un gard de sârmă puternic fortificat de-a lungul graniţei sale cu Serbia, pentru a opri zecile de mii de imigranţi care încearcă să ajungă în alte naţiuni UE.

Aproximativ 300.000 de imigranţi au intrat în Ungaria în acest an.

Szijjarto a declarat că UE ar trebui să finanţeze taberele de refugiaţi din ţările învecinate cu Siria, astfel încât refugiaţii să rămână cât mai aproape de casele lor.

În plus, el propune crearea unei “forţe europene comune” în Grecia, punctul de intrare în Europa pentru majoritatea imigranţilor, cu scopul de a proteja graniţele externe ale Uniunii Europene.