UNPR mai racolează doi parlamentari ex-PPDD

Liliana Minca
Liliana Minca (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Partidul lui Gabriel Oprea, Uniunea Naţională pentru Progresul României, este mai bogat cu încă doi parlamentari. Deputaţii ex-PPDD Liliana Mincă şi Ştefan Dalca s-au înscris luni în UNPR, reiese dintr-un comunicat de presă remis Agerpres.

Liliana Mincă a fost aleasă deputat în circumscripţia electorală nr. 7 Botoşani, colegiul uninominal nr. 3, iar Ştefan Dalca a fost ales deputat în circumscripţia electorală nr. 2 Arad, colegiul uninominal nr. 7.

Începând cu această dată, cei doi deputaţi UNPR îşi desfăşoară activitatea în cadrul grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor.

Cei doi deputaţi plecaseră iniţial din PPDD pentru a se alătura Partidului Naţional Democrat, o nouă formaţiune condusă de fostul lider al deputaţilor PPDD, Daniel Fenechiu.

Reacţia Partidului Naţional Democrat

"În această dimineaţa am avut o discuţie cu deputaţii Liliana Mincă şi Ştefan Dalca, care mi-au comunicat că au luat decizia să se retragă din Partidul Naţional Democrat si din Grupul parlamentar democrat şi popular, urmând să-şi continue activitatea politică şi parlamentară în cadrul UNPR - partid în care s-au înscris deja...

Cum dreptul la libera asocire este un drept garantat de Constituţia României - "dragoste cu sila nu se poate" - şi cum ştiam de o bună bucată de vreme despre intenţiile pro-UNPR-iste ale dnei Mincă şi ale dlui Dalca - informaţiile despre întâlniri la vârf cu liderii UNPR fiind din ce în ce mai dese, nu mi-a rămas decât să iau act de decizia lor, să le mulţumesc pentru activitatea lor de până acum în cadrul PND şi a grupului parlamentar şi să le doresc succes în drumul pe care au apucat.

Plecarea din proiectul PND a dnei Mincă şi a dlui Dalca nu sunt primele şi, cu siguranţă, nu vor fi nici ultimele... Motiv pentru care trebuie privite ca gesturi "normale" în lumea politica autohtonă, o lume în care obiectivele personale, rareori au vreo legătură cu loialitatea, principiile, consecvenţa sau competiţia onestă... (...) Vă asigur, nu doar că PND merge mai departe, ci şi că va fi cea mai frumoasă surpriză a anului 2016."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.