UPDATE: Traian Băsescu audiat la Parchet în dosarul Firea: "Parchetele nu ar trebui să se implice în disputele publice"

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

UPDATE: "Este o încadrare mult mai favorabilă. Plângerile au fost făcute de oameni politici. Parchetele nu ar trebui să se implice în disputele publice. Dacă va ajunge în instanţă, mă voi apăra. Orice om în faţa justiţiei nu rămâne indiferent. Nu sunt un insensibil. Am o problemă cu avalanşa asta de dosare care vor să spună să nu mai fiu în viaţa politică. Acesta este visul oricărui PSD-ist şi PNL-ist", a declarat Traian Băsescu la B1 TV.

***

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu a ajuns marţi la Parchetul General, pentru audieri în dosarul deschis în urma plângerii senatoarei PSD Gabriela Firea.

Potrivit Agerpres, Băsescu a fost aşteptat la Parchet de două grupuri de oameni, atât protestatari cât şi susţinători. Cele două grupuri sunt despărţite de jandarmi, pentru a nu apărea incidente.

"Sunt pregătit pentru orice", a declarat Băsescu la intrarea în sediul Parchetului.

La ieşirea din sediul instituţiei, fostul şef al statului a anunţat că încadrarea în dosar i-a fost schimbată de la şantaj, la ameninţare, relatează Hotnews. Pedeapsa care se poate da pentru noua încadrare este de amendă sau de închisoare de la trei luni la un an, a declarat Traian Băsescu, adăugând că "încet, încet, justiţia se apropie de adevăr.

Reamintim că în aprilie 2014, Gabriela Firea l-a acuzat pe Traian Băsescu, la momentul respectiv preşedinte în exerciţiul funcţiunii, că a urmărit, prin ameninţări şi şantaj, să o determine să nu îşi mai continue activitatea în Comisia Nana, care investiga modul în care fiica preşedintelui, Ioana, şi-a cumpărat teren în judeţul Călăraşi.

"Doamna cunoscătoare, doamna căsătorită tot cu un comandant, cu primarul de la Voluntari, mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului, că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele", sunt declaraţiile făcute de Traian Băsescu, după ce Firea a acuzat că firma care i-a vândut Ioanei Băsescu cele aproximativ 300 de hectare de pământ la Nana ar fi fost inactivă la momentul tranzacţiei.

Procurorii au dispus la momentul respectiv suspendarea anchetei în dosarul Firea, pe motiv că preşedintele se bucura de imunitate. Prima audiere a fostului preşedinte a avut loc pe 24 martie a.c.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.