Uraganul Lorenzo ajunge în Azore. Vântul atinge 200 de kilometri pe oră

Insulele orientale ale arhipelagului Azore au fost cele mai afectate, provocând evacuarea mai multor familii din zona de coastă
Uraganul Lorenzo
Uraganul Lorenzo (screenshot tramite foto RAFAEL MARCHANTE/ Lusa)

Uraganul Lorenzo a ajuns în timpul nopţii trecute, 2 octombrie, în arhipelagul portughez Azore, viteza vântului atingând până la 200 de kilometri pe oră şi formând valuri extrem de puternice.

Uraganul, care a scăzut la categoria 1 pe scara de clasificare a intensităţii uraganelor Saffir-Simpson, a lovit insulele de est ale arhipelagului, în principal Flores şi Corvo, unde sute de persoane care locuiau pe litoral au fost evacuate. Portul Lajas din Flores a fost distrus. Ordinele de protecţie civilă sunt drastice: evacuarea tuturor persoanelor aflate în pericol. Şcolile şi creşele au suspendat activitatea.

Până la primele ore ale dimineţii, acţiunile serviciilor de salvare au depăşit 100, în mare parte din cauza inundaţiilor din locuinţe şi vor creşte exponenţial atunci când uraganul va ajunge în insula cea mai populată, San Miguel şi capitala sa, Punta Delgada.

Aeroportul a suspendat toate zborurile inter-insulare şi după-amiază le va suspenda pe cele care leagă insula de continent. Prim-ministrul şi candidat socialist Antonio Costa şi-a suspendat agenda electorală şi s-a mutat la Centrul de Protecţie Civilă din Azore pentru a face faţă evenimentelor.

Efectele uraganului Lorenzo încep deja să fie observate pe continent: viteza vântului a crescut pe coasta de lângă Lisabona şi temperaturile au scăzut.

Mai multe informaţii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură