Uraganul Michael provoacă pagube enorme în Florida

O strada inundată de uraganul Michael în Panama City, statul american Florida, 10 octombrie 2018
O strada inundată de uraganul Michael în Panama City, statul american Florida, 10 octombrie 2018 (Jabin Botsford/The Washington Post/Getty Images)

Uraganul Michael a provocat pagube în nord-vestul statului american Florida. Gigantul de categoria 4 se numără printre cele mai puternice uragane din ultima jumătate de secol care a lovit teritoriul SUA.

Uraganul a adus cu el vânturi de 250 km pe oră, provocând daune enorme în timp ce se îndrepta spre statul Georgia, potrivit Deutsche Welle.

Michael a lovit ţărmul Floridei în după amiaza zilei de miercuri, în apropierea Mexico Beach, ca uragan de categoria 4, smulgând copaci din rădăcini şi distrugând reţele de electricitate, generând ploi puternice şi inundaţii severe.

Autorităţile din Florida au declarat că patru persoane au fost ucise în acest stat, inclusiv un bărbat din oraşul Grennsboro când un copac s-a prăbuşit peste acoperişul locuinţei sale.

Aproximativ 375.000 de persoane au fost sfătuite să îşi părăsească locuinţele şi să se îndrepte spre adăposturi mai sigure în Florida, însă mulţi rezidenţi au rămas blocaţi deoarece au fost luaţi prin surprindere de amploarea forţei uraganului în timp ce se apropia de uscat.

Miercuri noaptea, peste 400.000 de persoane din statele Florida, Georgia şi Alabama au rămas fără energie electrică.

Puterea furtunii a scăzut la categoria 1, cu vânturi de 120 km pe oră, atunci când Michael a intrat în statul Georgia miercuri seară.

Guvernatorii statelor Carolina de Nord şi Sud au cerut rezidenţilor să fie pregătiţi pentru ploi şi furtuni, care vin la mai puţin de o lună după uraganul Florence.

În trecut, câteva furtuni puternice au lovit coastele americane, inclusiv Irma, Maria şi Harvey. Zona metropolitană din Houston a suferit daune record de 125 miliarde de dolari. Statele Carolina de Nord şi Sud încă nu şi-au revenit după pagubele lăsate de uraganul Florence de luna trecută.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură