US Open. Serena Williams, calificare fără probleme în penultimul act (video)

Fosta lideră WTA se află la un meci distanţă de marea finală de la New York după ce a dispus de cehoaica Karolina Pliskova în două seturi, marţi, scor final 6-4, 6-3.
Jucătoarea americană de tenis Serena  Williams.
Jucătoarea americană de tenis Serena Williams. (Getty Images)

Serena Williams (36 ani, 26 WTA) revine uşor dar sigur în prim planul tenisului mondial feminin (după absenţa de 14 luni timp în care a dat naştere fetiţei sale Olympia), fiind foarte aproape de cucerirea unui nou trofeu de Grand Şlam - al 24 -lea al carierei, asta doar dacă va continua seria succeselor la arenele de la Flushing Meadows.

Fosta 'regină a tenisului mondial' a acces, marţi, în semifinalele de la US Open în urma victoriei înregistrate în faţa Karolinei Pliskova (26 ani, 8 WTA) din Cehia, cu scorul de 6-4, 6-3. Partida a durat o oră şi 26 de minute.

"Victoria contra Pliskovei a fost un pas important pentru mine. Este şocant că este prima mea victorie contra unei jucătoare din top 10. Am simţit că am jucat bine şi la Cincinnati, deşi am pierdut cu Petra Kvitova. Am fost foarte aproape..Cred că dacă aş mai fi avut încă un meci înainte de a întâlni o jucătoare din top 10 m-aş fi descurcat şi mai bine. Încep să îmi intru în ritm la aceste meciuri. M-am simţit uşoară pe teren şi simt că am ajuns la un nivel în care pot juca şi contra acestor femei uimitoare din top 10." a declarat Serena în interviul acordat la finalul partidei.

Pentru a accede în finală, sportiva ţării gazdă va trebui să treacă în continuare de letona Anastasija Sevastova (18 WTA), care a dispus la rândul ei de campioana en-titre Sloane Stephens (3 WTA - Statele Unite), scor final 6-2, 6-3.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport