USB Sector 3 trage un semnal de alarmă. Reabilitarea termică i-ar putea frige pe cetăţeni la buzunar

Reabilitare bloc în Capitală.
Reabilitare bloc în Capitală. (Epoch Times)

Reprezentanţii Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB) în Consiliul Local Sector 3 trag un semnal de alarmă asupra costurilor reabilitării termice din sectorul 3, costuri care, pentru unii cetăţeni, vor depăşi semnificativ valoarea economiilor de energie obţinute în urma reabilitării.

Potrivit comunicatului de presă remis de USB S3, în unele blocuri reabilitate termic din sector, majoritatea proprietarilor urmează să plătească o contribuţie proprie de 25% din preţul lucrării. În condiţiile în care costul mediu al lucrărilor de reabilitare pentru un apartament este de aproximativ 35.000 lei, contribuţia individuală a proprietarilor se va ridica la aproape 150 lei pe lună timp de 5 ani, semnificativ peste economiile de energie obţinute în urma reabilitării.

"Discutând cu o parte din cetăţenii şi administratorii din sector, am constatat că aceştia se aşteaptă să plătească doar 3.5% din costul lucrărilor, diferenţa până la 25% fiind suportată din bugetul local. Realitatea este că această subvenţie se acordă doar proprietarilor cu venituri mai mici decât salariul mediu pe economie; documentele obţinute de noi relevă că în unele din blocurile pentru care s-au depus cereri de finanţare, numărul proprietarilor care vor acoperi integral contribuţia de 25% depăşeşte numărul apartamentelor subvenţionate!

USB Sector 3 trage un puternic semnal de alarmă faţă de această situaţie şi solicită Primăriei sectorului 3 o mai bună informare a asociaţiilor şi proprietarilor privind costurile reale ale reabilitării termice "pe bani europeni". Proprietarii trebuie să cunoască înainte de semnarea contractelor şi începerea lucrărilor sumele pe care le vor plăti, existând chiar posibilitatea ca unele asociaţii să respingă lucrări de reabilitare care nu se pot amortiza într-un orizont rezonabil de timp", se precizează în comunicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne