USR a explodat la 10% în sondaje. Nicuşor Dan: Suntem a treia forţă politică din România

Liderul USR, Nicuşor Dan, le dă o veste bună susţinătorilor săi, cu puţin timp înaintea alegerilor parlamentare: partidul pe care îl reprezintă a urcat la 10% în sondaje.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

După valul creat în Capitală la alegerile locale, Uniunea Salvaţi România (USR) a devenit acum a treia forţă politică din ţara noastră, cu o intenţie de vot de 10%, a anunţat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul partidului Nicuşor Dan.

"Am prezentat astăzi, în conferinţă de presă, situaţia politică a momentului exprimată prin intenţia de vot la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016. Uniunea Salvaţi România a devenit a 3-a forţă politică a ţării, cu o intenţie de vot de 10%. Avem o şansă extraordinară să ajungem în Parlament şi, cu timpul, să schimbăm modul în care se face politică în România.

Dar nu uitaţi: pentru a putea vota USR, trebuie să strângem împreună cele 200.000 de semnături necesare pentru a fi trecuţi pe buletinele de vot. Formularul pentru semnături şi instrucţiunile de completare, se pot găsi aici", a declarat Nicuşor Dan.

Sondajul de opinie Kantar TNS, realizat la comanda USR, confirmă faptul că valul creat de partidul lui Nicuşor Dan în Bucureşti la alegerile locale se extinde în ţară.

Potrivit datelor, USR este a treia forţă politică din România cu 10%, după PSD 45% şi PNL 25%. Acestea sunt opţiunile persoanelor care declară că sigur merg la vot şi că s-au decis cu cine să voteze, în procent de 56%. USR este urmat de ALDE cu 7%, UDMR cu 5%, PMP cu 4% şi PRU cu 1%.

Sondajul a fost realizat în perioada 14-23 septembrie 2016 prin metoda CATI, pe un eşantion aleator de 1001 persoane, reprezentativ pentru populaţia rezidentă în România, conform INS, în vârstă de 18 ani şi peste, şi pe un eşantion suplimentar de 500 persoane cu reşedinta în oraşele mari (peste 150.000 locuitori). Datele prezentate au fost ponderate pentru a corespunde structurii populaţiei adulte rezidente în România, cu o eroare de eşantionare maximă de ±3,2%.

Kantar TNS este casa de sondaje care a realizat sondajele USR în campania pentru alegerile locale din Bucureşti, cu rezultatele cele mai apropiate cele din alegeri. Kantar TNS este şi compania care a anticipat rezultatele referendumului privind ieşirea Marii Britanii din UE.