USR cere demisia lui Tudorel Toader: "Penalii vor să scoată România din UE ca să poată fura în voie"

Misiunea lui Tudorel Toader de a salva "gaşca de penali" din jurul liderului PSD Liviu Dragnea ar putea izola statul român în cadrul Uniunii Europene, a transmis USR, care cere demisia ministrului Justiţiei.
Tudorel Toader
Tudorel Toader (Epoch Times România)

Uniunea Salvaţi România a condamnat, luni, scrisoarea transmisă de Tudorel Toader prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, prin care anunţă că Guvernul României "nu va renunţa la planul lui Liviu Dragnea de a da ordonanţă de urgenţă pentru revizuirea sentinţelor formulate de completurile de cinci judecători", se arată într-un comunicat remis luni redacţiei.

USR îşi exprimă îngrijorarea faţă de "acţiunea iresponsabilă" a ministrului Justiţiei şi argumentează că "scrisoarea nu face decât să sublinieze, în faţa întregii Europe, că PSD ignoră toate semnalele partenerilor noştri pentru a scăpa infractorii de condamnări penale".

"Misiunea lui Tudorel de a salva gaşca de penali din jurul lui Dragnea ar putea izola statul român în cadrul Uniunii Europene, tocmai când România deţine preşedinţia rotativă a Consiliului UE", a acuzat partidul condus de Dan Barna.

Liderul USR a opinat că Tudorel Toader "nu are limite când vine vorba de slujirea fără echivoc a infractorului Liviu Dragnea."

"Scrisoarea trimisă lui Frans Timmermans arată că ministrul Justiţiei este dispus să pună în joc apartenenţa ţării noastre la Uniunea Europeană doar ca să-l salveze pe liderul suprem Dragnea şi acoliţii săi. Gestul său este inadmisibil. Prin conţinutul acesteia de fapt le-a transmis partenerilor noştri că PSD nu dă doi bani pe recomandările Comisiei de la Veneţia şi raportul MCV, pe şefii instituţiilor europene. Tudorel este o ruşine pentru România şi trebuie să plece din funcţie", transmite Dan Barna.

În contextul ultimelor acţiuni şi dezvăluiri, USR îi cere demisia lui Tudorel Toader.

"După doi ani de mandat ai domnului Tudorel Toader la Ministerul Justiţiei a devenit clar pentru oricine că viziunea să nu este una democratică sau în acord cu principiile statului de drept. Tudorel Toader a fost numit ministru al Justiţiei doar pentru capacitatea de a urma cu multă precizie linia partidului, chiar dacă aceasta contravine unor noţiuni elementare de drept, domeniu în care ne era prezentat ca o somitate, deşi nu este. Dezvăluirile din presă legate de activitatea de propagandă a lui Tudorel Toader pentru Partidul Comunist Român demonstrează că în continuare comuniştii sunt în preajma PSD şi tot ei sunt apărătorii infractorilor de astăzi", se mai precizează în comunicatul citat.

La rândul său, deputatul USR Silviu Dehelean, secretarul Camerei Deputaţilor, a lansat un atac dur la adresa ministrului Justiţiei.

"Citindu-i biografia neromanţată, înţelegem de ce tovarăşul Tudorel Toader e fix ceea ce trebuie Partidului Social Democrat. De fapt, el era ce trebuia şi Partidului Comunist Român şi ştim că pe anumite teme, partidele dezinteresate de democraţie sau stat de drept au nevoi similare. În 1989, tovarăşul Tudorel Toader era încadrat ca propagandist PCR la cercul de învăţământ politico-ideologic. Acum, tovarăşul Toader e ministrul Justiţiei şi ne vorbeşte despre drepturi şi libertăţi cetăţeneşti în timp ce eliberează infractorii din penitenciare", a precizat Silviu Dehelean.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne