USR: Deputaţii noştri au votat "dintr-o neatenţie" pensii speciale pentru angajaţii Consiliului Concurenţei

"A fost o greşeală pe care o vom repara la Senat", a admis USR după ce deputaţii săi au votat cot la cot cu PSD-ALDE un proiect care prevedea pensii speciale pentru angajaţii Consiliului Concurenţei.
Vot în Camera Deputaţilor
Vot în Camera Deputaţilor (cdep.ro)

Deputaţii USR au votat din neatenţie un proiect de lege care prevedea pensii speciale pentru angajaţii Consiliului Concurenţei, a transmis, în cadrul unui comunicat de presă, partidul condus de Dan Barna.

"Unul dintre primele proiecte importante depuse de USR în Parlament a fost abrogarea pensiilor speciale. Ulterior, USR a votat împotriva pensiilor speciale pentru judecătorii CCR, împotriva pensiilor speciale pentru membrii Curţii de Conturi, împotriva pensiei speciale pentru Avocatul Poporului, împotriva pensiilor speciale pentru baronii locali. Dintr-o neatenţie, deputaţii USR au votat, miercuri, un proiect privind Consiliul Concurenţei, care prin amendamentele formulate în mod deliberat ambiguu ca să treacă neobservate, prevedea şi pensii speciale pentru angajaţii acestei instituţii", se arată în comunicatul USR.

USR s-a opus acestor amendamente în comisii, dar a votat în plen proiectul pentru că era vorba despre transpunerea unei directive europene care se află de un an de zile în Parlament. Împotriva României a fost declanşată procedura de infringement deoarece a întârziat transpunerea acestei directivei.

"Timp de un an, PSD a amânat adoptarea ordonanţei în Parlament, în încercarea de a introduce o serie de amendamente ce urmăreau înlocuirea conducerii Consiliului Concurenţei care nu se află sub controlul lui Liviu Dragnea. După îndelungi dezbateri, PSD a renunţat la aceste amendamente înainte de votul final, de aceea USR a votat pentru adoptarea proiectului. Din păcate, amendamentele privind pensiile speciale pentru funcţionari ai Consiliului Concurenţei nu au fost eliminate. Voturile USR nu au fost decisive pentru adoptarea proiectului, care a trecut cu 211 voturi, dintre care 24 ale deputaţilor USR", se precizează în documentul citat.

Partidul condus de Barna susţine că va repara greşeala în Senat.

"A fost o greşeală pe care o vom repara la Senat. USR va propune eliminarea amendamentelor problematice la Senat şi va vota împotriva proiectului, dacă acestea nu sunt scoase din proiect. Am dovedit până acum consecvenţa deciziilor şi ne vom păstra mereu promisiunile", se mai afirmă în comunicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne