USR îi cere demisia lui Dragnea din fruntea Camerei Deputaţilor: "Să se ocupe de problemele pe care le are cu Justiţia!"

Nu este posibil ca Guvernul şi Parlamentul să se comporte de un an de zile precum casa de avocatură a persoanelor cu probleme penale şi a lui Liviu Dragnea, atrage atenţia USR, cerând demisia liderului PSD.
Dan Barna(USR),
Dan Barna(USR), (Florin Chirila/Epoch Times)

Liviu Dragnea ar trebui să demisioneze de la şefia Camerei Deputaţilor, a opinat, luni, liderul USR, la scurt timp după ce DNA a anunţat că preşedintele social-democraţilor a fost pus sub acuzare într-un nou dosar. Potrivit USR, atâta timp cât în funcţiile publice avem persoane urmărite/condamnate penal, cetăţenii României vor trăi coşmarul ca principalele iniţiative ale Guvernului şi Parlamentului să vizeze rezolvarea problemelor acestora.

"Azi dimineaţă, Liviu Dragnea a fost din nou la DNA şi vă propun să ne imaginăm unde ar fi fost România dacă în ultimul an Parlamentul şi Guvernul s-ar fi ocupat cu adevărat de guvernare şi nu de lupta cu Justiţia. USR consideră că această situaţie trebuie să înceteze. Îi cerem dlui Liviu Dragnea să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi să se ocupe de problemele pe care le are cu Justiţia. Nu este posibil - şi suntem foarte fermi în această declaraţie - ca Guvernul şi respectiv Parlamentul să se comporte de un an de zile precum casa de avocatură a persoanelor cu probleme penale şi a domnului Liviu Dragnea". Iniţiativa pe care am lansat-o săptămână trecută "Fără penali în funcţii publice", modificarea Constituţiei în acest sens este în direcţia acestei reforme a clasei politice", a declarat Barna, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Parlament.

Liderul USR a mai precizat că o a doua direcţie necesară în vederea primenirii clasei politice este modificarea legilor electorale.

"Cât timp avem persoane cu probleme penale în funcţii publice trăim acest coşmar pe care îl trăiesc cetăţenii României ca principalele iniţiativele ale Guvernului şi ale Parlamentului să fie legate de rezolvarea acestor probleme penale. Această iniţiativă este o primă direcţie, iar cea de a doua iniţiativă este cea a reformelor legilor electorale. O clasă politică fără persoane cu probleme penale şi o legislaţie electorală adaptată anului 2017 sunt paşii necesari pe care noi considerăm că trebuie realizaţi pentru a putea vorbi de o democraţie în România", a adaugă liderul USR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne