USR în discuţii cu Cioloş: "Suntem într-o formă de tatonare!"

După ce la alegerile parlamentare USR a susţinut ideea "Cioloş premier", acum liderii formaţiunii sunt din nou în discuţii cu Dacian Cioloş. Miza ar putea fi câştigarea alegerilor din 2019.
Premierul Dacian Cioloş
Premierul Dacian Cioloş (Eugen Horoiu)

USR poartă discuţii cu Dacian Cioloş şi echipa lui pentru a găsi împreună forme de colaborare, inclusiv în interiorul USR, susţine Nicuşor Dan, precizând că cei mai mulţi membri ai formaţiunii sale sunt pentru venirea lui Dacian Cioloş în USR.

"Discuţiile nu s-au terminat. Încă au loc discuţii despre o posibilă intrare în USR, care au început acum cam 2-3 săptămâni. Acum suntem într-o formă de tatonare şi vrem să vedem care sunt interesele noastre. Vrem să vedem care este viziunea politică a domnului Cioloş. Fie consolidarea USR împreună, fie câştigarea alegerilor din 2019 cu unificarea dreptei. ", a declarat Nicuşor Dan într-un interviu acordat Adevărul.live.

Întrebat dacă câştigarea alegerilor ar însemna un nou partidul a lui Dacian Cioloş, liderul USR a răspuns: "Nu neapărat. Fie în partidul său, fie în fuziune!"

În ceea ce priveşte o eventuală fuziune USR-PNL, Nicuşor Dan neagă ferm acest scenariu: "USR îşi doreşte să meargă pe drumul lui."

Întrebat dacă USR are ceva să îi reproşeze lui Cioloş - aşa cum au făcut-o liberalii referitor la insuficienta implicare în campania electorală - Dan a negat:

"A fost o campanie în care toţi actori şi-au făcut treaba după cum au considerat. Noi nu avem ce să-i reproşăm. Istoria va judeca dacă el a greşit sau nu, noi nu avem ce să-i reproşăm", a susţinut Dan în interviul care poate fi citit integral aici

Ulterior interviului, Nicuşor Dan a scris pe pagina sa de Facebook că USR încearcă să îşi dea seama care este şi viziunea lui Dacian Cioloş:

"Încercăm să ne dăm seama care este şi viziunea lui Dacian Cioloş despre aceste scenarii despre viitor. Dacă este pentru consolidarea USR, prin asta însemnând o extindere organică, cu grijă pentru selecţia membrilor, chiar cu riscul ca Uniunea să nu crească suficient de repede, sau o creştere rapidă pentru câştigarea alegerilor din 2019 şi 2020, cu tot ceea ce poate presupune aceasta, unificarea dreptei, să luăm primari.

Acestea sunt opţiunile şi cred că avem nevoie de o clarificare. Discuţiile noastre cu Dacian Cioloş vor continua şi vă vom ţine la curent cu rezultatul lor.", promite Nicuşor Dan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne