USR îşi propune un guvern din umbră. Premierul ar putea fi Cioloş

Formaţiunea condusă de Nicuşor Dan îşi propune să selecţioneze persoanele cele mai competente pe domeniile de interes naţional, acestea urmând să intre în componenţa unui guvern din umbră al partidului.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Florin Chirila/Epoch Times)

Uniunea Salvaţi România (USR) va pregăti un guvern din umbră, a anunţat duminică Nicuşor Dan, proaspăt reales în fruntea formaţiunii. Pentru conducere este luat în calcul inclusiv Dacian Cioloş, relatează Agerpres.

''Am propus un calendar de un an şi jumătate pentru elaborarea programului politic complet al USR pentru România. La sfârşitul acestui proces, vom selecta dintre toţi oamenii care au participat la dezbaterea pe program persoanele cele mai competente pentru fiecare domeniu şi persoana pentru prim-ministru. La dezbaterea pe program o să invităm oameni din societate care cunosc diferitele domenii şi în componenţa acelui Guvern pe care propun să-l anunţăm nu excludem să avem oameni din exteriorul USR. Dacian Cioloş - evident că nu este exclus'', a declarat Nicuşor Dan la Cluj, în cadrul conferinţei de presă ce a marcat finele congresului USR.", a declarat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă Dacian Cioloş ar putea să conducă acel guvern din umbră, Nicuşor Dan a răspuns afirmativ: ''Inclusiv''.

În cadrul conferinţei, Nicuşor Dan a reiterat faptul că îşi propune ca USR să devină al doilea partid al ţării, să se bată cu şanse la primăriile marilor oraşe iar la alegerile parlamentare din 2020 să obţină un rezultat care să-i permită să propună premierul.