USR, mesaj pentru Iohannis: Corupţia trebuie să redevină prioritate. Altfel nu votăm Strategia de Apărare a Ţării

Dan Barna
Dan Barna (Vlad Negrilă/Epoch Times)

După o perioadă în care atenţia a fost orientată către alte direcţii, pentru statul român, lupta împotriva corupţiei trebuie să redevină o prioritate, a transmis marţi, în cadrul unui comunicat de presă, Uniune Salvaţi România.

"Doar pentru că un om al cărui nume era sinonim cu furtul de la stat a ajuns la puşcărie, nu putem afirma că devalizarea bugetelor publice a încetat. Exemple foarte recente se pot identifica în cazul achiziţiilor privind materialele necesare combaterii pandemiei de Covid-19. În acest context, Strategia Naţională de Apărare a Ţării este un document esenţial pentru identificarea pericolelor majore la adresa statului. Şi corupţia este unul dintre cele mai importante. Din păcate, în varianta propusă de preşedintele Iohannis, SNAT nu tratează corupţia ca pe o ameninţare majoră la adresa siguranţei naţionale", a transmis USR.

Partidul condus de Dan Barna aminteşte că, încă de la publicarea documentului, i-a transmis şefului statului că nu va vota Strategia dacă nu face schimbări pentru a reintroduce corupţia ca prioritate majoră.

"Prin urmare USR se va abţine azi la votul în plenurile reunite. Facem apel atât la preşedintele României cât şi la toate partidele politice să înţeleagă că nu putem crea prosperitate câtă vreme resursele ţării intră în buzunarele unei clici conectate la bugetele publice", mai precizează USR.