USR: Mirel Palada încearcă să scape de plângerea penală cu ajutorul foştilor parteneri din PSD-ALDE

Este inacceptabil ca Mirel Palada să se comporte ca şi cum el ar fi fost o ”victimă” a unei violenţe verbale, în loc să îşi recunoască vina şi să îşi ceară scuze public pentru agresiunea fizică asupra senatorului Mihai Goţiu, transmite USR.
Mihai Gotiu
Mihai Gotiu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Uniunea Salvaţi România acuză o tentativă a lui Mirel Palada de a influenţa, cu ajutorul politic al coaliţiei PSD-ALDE, cursul plângerii penale făcute de senatorul USR Mihai Goţiu împotriva sa, după agresiunea comisă în timpul unei pauze publicitare a unei emisiuni de la B1 TV.

Acuzaţiile USR sunt lansate în contextul în care Palada i s-a adresat preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pentru a-l reclama pe Goţiu - pe care l-a acuzat de limbaj jignitor - şi a cere poziţia conducerii acestui for.

''Sesizarea domnului Palada este o nouă tentativă de a muta dezbaterea legată de agresiunea lui din sălile de judecată în altă parte. Mai întâi, a încercat să convingă televiziunile să-l invite în discuţii despre violenţă, acum sesizează Senatul. Domnul Palada şi avocaţii care îl sfătuiesc speră să obţină un punct de vedere din Parlament, un punct de vedere bazat pe o majoritate politică, nu neapărat pe argumente, cu ajutorul căruia să influenţeze deciziile Justiţiei.

Eu am încredere însă că Justiţia va rămâne imună la asemenea şmecherii. Altfel, nu am nicio problemă să-mi susţin punctul de vedere în Comisia Juridică a Senatului, căreia i s-a cerut astăzi un punct de vedere asupra sesizării lui Mirel Palada pentru a arăta că afirmaţiile din sesizare sunt neadevărate. Sper că membrii Comisiei vor înţelege însă că verdictul privitor la agresiune va fi dat de Justiţie.

În plus, după cum am solicitat astăzi şi în Biroul Permanent, sper că în Comisia Juridică se va discuta cu această ocazie şi sesizarea pe care am depus-o încă din luna aprilie referitoare la jignirile pe care liderul PSD Şerban Nicolae mi le-a adus chiar în Senat şi care aşteaptă o soluţionare de aproape jumătate de an”, a declarat senatorului USR Mihai Goţiu, potrivit comunicatului de presă remis de USR Epoch Times.

"Uniunea Salvaţi România consideră că este inacceptabil ca Mirel Palada să se comporte ca şi cum el ar fi fost o ”victimă” a unei violenţe verbale, în loc să îşi recunoască vina şi să îşi ceară scuze public pentru agresiunea fizică asupra senatorului Mihai Goţiu", se mai arată în comunicat.

Reamintim că senatorul USR Mihai Goţiu a fost agresat, în platoul unei emisiuni la B1 Tv, de Mirel Palada, fostul purtător de cuvânt al Guvernului PSD – Victor Ponta. În urma incidentului, Mihai Goţiu a obţinut un certificat medico-legal pentru agresiune şi a depus o plângere penală împotriva lui Mirel Palada, iar Uniunea Salvaţi România a lansat în Parlament un apel împotriva violenţei fizice şi verbale.

Pe data de 19 a.c., Palada i-a adresat o scrisoare lui Tăriceanu, pentru a se plânge că a fost jignit de Goţiu la B1 Tv şi a cere conducerii Senatului să precizeaze dacă senatorul Mihai Goţiu a acţionat sau nu în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii.

Potrivit digi24.ro, solicitarea lui Palada ar putea fi justificată de acuzaţia de ultraj formulată de Mihai Goţiu în plângerea penală depusă pe 15 septembrie.

În Codul Penal, infracţiunea de ultraj este definită astfel: "Ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, lovirea sau alte violenţe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul săvârşite împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime".

Ori, dacă Tăriceanu va răspunde că Goţiu nu se afla în exerciţiul funcţiei, Palada ar scăpa de acuzaţia de ultraj.