USR reacţionează: Avocatul Poporului va fi al PSD-ALDE, nu al românilor. N-au înţeles nimic din votul de pe 26 mai

Dan Barna
Dan Barna (Epoch Times România)

Uniunea Salvaţi România a transmis, miercuri, că alegerea făcută de către majoritatea coagulată în jurul PSD - care a instalat-o în funcţia de Avocatul Poporului pe Renate Weber, fost europarlamentar ALDE - „dovedeşte că trocul politic este mai presus de principii şi de interesul românilor”.

„Votul dovedeşte şi că unele partide care încearcă să se prezinte publicului ca fiind în opoziţie cu PSD tranzacţionează o funcţie esenţială pentru bunul mers al democraţiei contra beneficii personale şi de partid”, se arată în comunicatul de presă remis de USR.

Preşedintele USR Dan Barna a afirmat că încă o dată, PSD şi ALDE, alături de partenerii lor conjuncturali, „dovedesc că nu au înţeles nimic din votul românilor de pe 26 mai”.

„Nu poţi să instalezi în funcţia de Avocatul Poporului o persoană care a dovedit, prin poziţionările sale din ultimii doi ani, că susţine mutilarea legilor Justiţiei, înfiinţarea Secţiei speciale, adoptarea de OUG-uri care să ducă la revizuirea sentinţelor definitive şi alte asemenea grozăvii menite să-i apere pe penali şi să blocheze, cu orice cost pentru România, Justiţia. Nu poţi să preferi unui om integru, profesionist şi cu anvergură morală, cum este Peter Eckstein Kovacs, un politruc care a rămas fără slujbă la Bruxelles, un politician care a rostogolit în spaţiul public una din temele preferate de propagandă ale Kremlin-ului. Vom avea în continuare un Avocatul Poporului care numai al poporului nu este, iar la conducerea ANRE ajunge cel care până mai ieri a fost secretarul general al PSD, domnul Marian Neacşu. Trocul politic a fost încă o dată mai presus”, a afirmat liderul USR.

USR aminteşte faptul că „propunerea fostului senator UDMR Peter Eckstein Kovacs pentru funcţia de Avocatul Poporului, formulată de Uniunea Salvaţi România, s-a bucurat de susţinerea reprezentanţilor societăţii civile şi a fost susţinută, în final, doar de USR, PNL, UDMR şi minorităţile naţionale” şi totuşi, Renate Weber ajunge Avocatul Poporului „după ce ALDE, cu Renate Weber în fruntea listei, a obţinut puţin peste 4% la alegerile din 26 mai şi a ratat intrarea în Parlamentul European”.

În consecinţă, USR consideră că se pune problema legitimităţii Renatei Weber ca Avocat al Poporului, dacă românii nu au creditat-o suficient pentru a-i acorda votul lor.

„USR îşi exprimă îndoieli serioase cu privire la modul în care va apăra Renate Weber interesele românilor, în contextul în care PSD-ALDE continuă să legifereze în domenii esenţiale prin ordonanţe de urgenţă adoptate total netransparent. Cel mai recent exemplu: ordonanţa de urgenţă pe Codul administrativ, care acordă numeroase privilegii baronilor locali, inclusiv pensii speciale, deşi a fost avizată negativ de Consiliul Economic şi Social şi există serioase semne de întrebare cu privire la constituţionalitatea ei”, mai precizează Uniunea.

În finalul mesajului, partidul lui Dan Barna i-a cerut Renatei Weber, în proaspăta ei calitate de Avocat al Poporului, „să-şi dovedească buna credinţă” şi să atace la Curtea Constituţională OUG-ul pe Codul administrativ, argumentând că în caz contrar, „va lăsa România la mâna baronilor şi va confirma faptul că nu este decât Avocatul PSD-ALDE”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne