USR şi PNL, demers pentru debarcarea lui Toader: Să se întoarcă în avocatură, să apere infractorii în mod onest

Opoziţia vrea să forţeze debarcarea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, pe care îl consideră nedemn pentru funcţia pe care o ocupă.
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei),
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)

PNL şi USR au depus, luni, o moţiune simplă împotriva lui Tudorel Toader intitulată "Ministrul Justiţiei, un ministru de nota 4", reiese dintr-un comunicat de presă remis de partidul condus de Dan Barna.

"USR consideră că se impunea o evaluare a ministrului justiţiei, după toate modificările din domeniu din ultima perioadă. Concluzia evaluării USR este că Tudorel Toader este un ministru de nota patru care a abandonat justiţia în mâinile infractorilor.

În moţiune, USR a identificat 20 de motive pentru care Tudorel Toader trebuie să plece din funcţie. Printre acestea se numără girarea modificărilor nocive la legile justiţiei şi codurile penale, declanşarea la comandă a procedurii de revocare a procurorului-şef DNA, performanţa negativă de a scoate magistraţii în stradă, nominalizarea unui nou şef al DIICOT contestat de procurori, iniţierea ordonanţei de urgenţă pentru înfiinţarea secţiei speciale de anchetare a magistraţilor.

USR susţine că a venit timpul ca Tudorel Toader să îşi ia în primire postul de notar sau să se întoarcă în avocatură şi să apere infractorii în mod onest, contra unui onorariu, nu pe bani publici", se arată în comunicatul citat.

Textul integral al moţiunii poate fi găsit aici.