USR susţine referendumul pe tema amnistiei şi graţierii. "De data asta, nimeni nu trebuie să mai stea acasă"

USR este împotriva oricărui demers prin care politicienii corupţi şi clienţii lor să poată scăpa de Justiţie, a subliniat preşedintele partidului Nicuşor Dan.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Uniunea Salvaţi România susţine iniţiativa preşedintelui Klaus Iohannis de a organiza un referendum pe problema amnistiei şi graţierii, reiese dintr-un comunicat remis luni seară de partidul lui Nicuşor Dan.

"Am spus încă din campania electorală că suntem împotriva oricărui demers prin care politicienii corupţi şi clienţii lor să poată scăpa de Justiţie. Ordonanţele pregătite de guvernul PSD-ALDE urmăresc exact acest lucru, să-i scape de Justiţie pe Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Dan Voiculescu, Gabriel Oprea, Titus Corlăţean si multi alţii. USR este împotriva amnistiei şi graţierii. Ne vedem în campanie. De data asta, nimeni nu trebuie să mai stea acasă", a declarat Nicuşor Dan.

Potrivit liderului USR, când puterea tocmai aleasă îşi încalcă flagrant programul cu care a câştigat alegerile, referendumul este singura cale democratică prin care cetăţenii pot să o cenzureze.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni, la Palatul Cotroceni, că va iniţia procedurile pentru un referendum pe tema amnistiei şi graţierii, motivând că este dreptul românilor să decidă pe acest subiect, nu al celor din PSD şi ALDE care vor să-şi cureţe dosarele. Detalii aici.