"V-aţi dus pe copce, cu toată şmichiria voastră" - Voiculescu îl ironizează pe aliatul primăriţei Firea

Fostul ministru tehnocrat al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, s-a declarat sătul de mizeriile făcute de unii manageri de spital numiţi şi susţinuţi politic. Printre ei, celebrul Narcis Copcă de la Spitalul Sfânta Maria, un apropiat al primăriţei Gabriela Firea.
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Jurnalistul Cătălin Tolontan & co au publicat un prim episod dintr-o investigaţie devastatoare despre faptele de vitejie în achiziţii publice fără licitaţie ale managerului Narcis Copcă de la Spitalul Sfânta Maria din Capitală, a remarcat, pe pagina sa de Facebook, fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

"Cum făcuşi, soro? Ne-am dus pe copcă" (Bassarabescu - sursa: dexonline.ro)

Tehnocratul a atras atenţia asupra "mizeriilor cu acte în regulă prin (re)definirea conflictului de interese - de la PSD, prin PSD, pentru PSD!"

"- Vi se pare normală relaţia, domnule Copcă? Soţia dumneavoastră era asociată cu soţiile celor care lucrau la spitalul unde sunteţi manager.

- Pe legislaţia de atunci, nu cred că a fost incompatibilitate. Gândindu-mă la legislaţia de acum, nu ştiu ce să zic. (Revine mai târziu pe telefon: "Nici pe legislaţia de acum nu e incompatibilitate, să ştiţi)".

"Domnul Copcă ştie bine ce vorbeşte de data asta!!! În OUG 79/2016 promovată de guvernul Cioloş pentru depolitizarea managementului de spital se preciza foarte clar la punctul 16 de la articolul 118: "Constituie conflict de interese: a) deţinerea de părţi sociale, acţiuni sau interese de către membrii comitetului director personal ori de către soţul/soţia, rudele sau afinii lor până la gradul al IV-lea inclusiv la societăţi reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, sau organizaţii nonguvernamentale care stabilesc relaţii cu caracter patrimonial cu serviciul de ambulanţă respectiv.

Este exact ceea ce PSD a eliminat în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaţilor, sub direcţia domnului Dr. Corneliu Florin Buicu, preşedintele comisiei! Ministerul Sănătăţii bineînţeles că nu a avut nicio poziţie faţă de această modificare şi faţă de amputarea OUG în general!", a explicat Vlad Voiculescu.

"În nopţile cu lună plină ieşea cu unul sau doi camarazi ca să vadă la produfurile lacului vidre strecurîndu-se şerpuitor de la o copcă la alta." (Sadoveanu)

Lupta doamnei Firea şi a PSD pentru ascunderea mizeriei

"După controalele pe care le-am solicitat la Agenţia Naţională de Transplant (ANT) şi la diferite centre de transplant, achiziţiile de la Sfânta Maria urmau să fie controlate de Corpul de Control al Ministrului Sănătăţii. În Ministerul Sănătăţii se ştia asta, iar partidul are urechi agere peste tot.

Ce am văzut în lunile noiembrie şi decembrie nu este nimic altceva decât rezultatul eforturilor doamnei Firea şi ale PSD de a ascunde mizeria de acolo. Totul în trei paşi:

1. Declanşarea scandalului transplantului de plămâni în plină campanie;

2. Eliminarea şefului Corpului de Control al MS imediat după revenirea PSD la cârmă;

3. Anularea controlului anunţat la Sfanta Maria."

"Las mai jos medicii să vorbească, medici care sper să vorbească din ce în ce mai mult de acum... toate aceste mizerii ale unor manageri de spital numiţi şi susţinuţi politic trebuie să înceteze!", a mai precizat Voiculescu.

"Lanţul trofic financiar"

"Narcis Copcă e doar o parte a lanţului trofic transpartinic financiar al unor firme care au încasat miliarde de euro din spitalele bucureştene şi în alte lucrări civile, în administraţia lui Sorin Oprescu. Unele continuă să o facă" - doctor de la Spitaul Sf. Maria.

"La noi în spital, Terra Gaz a luat termopanele şi le-a pus la loc de parcă erau noi. Un control serios al autorităţilor va descoperi aici lucruri uluitoare din domnia lui Narcis Copcă" - medic de la Spitaul Sf. Maria.

"Managerii nu sunt decât nişte puncte pe lanţul trofic financiar al firmelor".

* * *

"V-aţi dus pe copce, cu toată şmichiria voastră" (Creangă)