Va fi lansată o nouă cursă low-cost din şi spre Chişinău

(The Epoch Times)

La 26 octombrie va fi lansată cursa aeriană Chişinău–Varşovia. Anunţul a fost făcut în cadrul întrevederii, de azi-dimineaţă, dintre Prim-ministrul Iurie Leancă şi reprezentanţii unei companii aeriene din Polonia.

Vor fi patru zboruri pe săptămână, iar biletele pot fi deja cumpărate accesând site-ul companiei, iar peste o săptămână şi de la agenţiile autorizate din ţară şi de peste hotare.

Şeful Executivului a salutat apariţia unui nou operator low-cost european pe piaţa serviciilor de transport aerian din Republica Moldova. „Sunt convins că odată cu lansarea unei noi curse vor fi avantajaţi, în primul rând, cetăţenii, pentru că vor avea acces la preţuri mai mici şi va fi creată o competiţie sănătoasă în domeniu”, a precizat Iurie Leancă.

Directorul comercial al Companiei, Mateusz Kokosinki, a vorbit despre beneficiile lansării acestui zbor, menţionând că prin Varşovia cetăţenii moldoveni vor avea acces direct în mai multe ţări din Europa şi America de Nord.

„În cazul în care cererea va fi mare, atunci vom mări numărul zborurilor. Cu Republica Moldova avem relaţii frumoase în mai multe domenii şi sper să le intensificăm pe viitor”, au declarat reprezentanţii Companiei.

Pe cursa Chişinău-Varşovia va zbura aeronava Bombardier Q400 NextGen. Aceasta este o flotă de aeronavă de tip turboprop, cea mai tânără din Uniunea Europeană, cu o vârstă medie de pînă la trei ani, capacitatea fiind de 78 de locuri.

În anul 2013, alte două companii aeriene de tip low-cost au lansat zboruri directe din şi spre Chişinău: Wizz Air şi Fly Dubai.