Vadim Tudor vinde România. "România Mare" la preţ "de criză"

Presedintele Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor
Presedintele Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

După ce s-a plâns de ingratitudinea lumii care nu-l ajută cu bani de împrumut, mai nou, Corneliu Vadim Tudor, încearcă să-şi vândă revista România Mare, pentru a plăti datoriile pe care le-a acumulat, relatează gândul.info, citând 7est.ro.

Potrivit sursei citate, "Tribunul" cere pe revista pe care a folosit-o pentru a-şi împroşca opozanţii cu invective şi lături, suma de 700.000 de euro, preţ pe care Vadim îl numeşte "de criză". Cu banii, fostul poet de casă al lui Ceauşescu ar urma să îşi achite facturile care s-au strâns la sediul PRM.

Pentru ambiţiile sale "artistico"-politice (a se citi insulte şi invective n.r.), "Tribunul" va păstra doar "Tricolorul" care, potrivit lui Vadim "este aproape la fel de iubit de cititori" ca şi "România Mare".

Potrivit presei, Vadim, care, teoretic ar fi trăit în ultimii ani doar din banii pe care i-a câştigat ca senator şi europarlamentar, a încercat să-şi vândă maşina, dar şi mai multe obiecte de artă, pentru a avea bani de campanie. Reamintim că Vadim a intrat în cursa pentru Cotroceni la alegerile din 2014.

Corneliu Vadim Tudor ar vrea să-şi vândă şi colecţia de manuscrise rare, printre care se numără două scrisori ale lui Napoleon Bonaparte, cumpărate de la şeful anticarilor din Paris, lucrări ale lui Mihai Eminescu şi alţi mari scriitori români, colecţie pe care acum câţiva ani "Tribunul" o estima la un milion de dolari.

"Tribunul" care s-a tot plâns în ultima vreme că a rămas fără bani, a fost europarlamentar până în iulie 2014, cu o leafă de 6.200 de euro pe lună, plus alte beneficii materiale importante. Timp de cinci luni după aceea, el a mai încasat şi o indemnizaţie tranzitorie, egală cu salariul său de euroales, iar în prezent, cum a trecut de 63 de ani, Vadim Tudor va putea beneficia de pensie asigurată din bugetul Parlamentului European (în jur de 900 de euro/lunar) la această sumă adaugându-se şi pensia sa din România, una destul de consistentă, având în vedere că "poetul" a fost timp de 16 ani senator în Parlamentul României.

Mai merită reamintit că în presă a apărut în 2013 un document din care ar fi reieşit că Vadim avea 3,45 milioane de euro într-un cont al unei filiale ABN AMRO din Olanda, ceea ce i-a determinat pe inspectorii ANI să se autosesizeze şi să ceară din străinătate informaţii despre conturile lui CV Tudor pe la bănci.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.