Val de copii născuţi fără creier în statul Washington

Bebeluş
Bebeluş (Shutterstock)

Ceva cu adevărat rău există în fertila zonă Yakima Valley din regiunea Washington: un val de copii se nasc cu malformaţii congenitale majore, şi oficialii din domeniul sănătăţii evită să vorbească despre asta.

Potrivit CNN, o asistentă medicală din regiune, Sara Barron, a fost prima care a relatat despre starea deosebit de înfricoşătoare a unei afecţiuni numită anencefalie: copiii se nasc fără o mare parte din creier şi craniu.

"Am fost pur si simplu uluită,", a declarat ea într-un interviu. "Trei într-o perioadă de câteva luni ... aceasta e de neauzit".

Descoperirea şocantă a determinat începerea unei anchete de către Departamentul de Sănătate al SUA, anchetatorii constatând unele rezultate îngrijorătoare.

Într-o perioadă de trei ani, au existat 23 de cazuri concentrate în trei zone din sudul statului Washington - Yakima, Benton şi Franklin. Această rată de 8,4 la 10.000 născuţi-vii, este de patru ori mai mare decât media naţională care este de 2,1 la 10.000 de nou-născuţi vii, potrivit CNN.

Ce ar putea cauza un astfel de fenomen? Sunt acestea nişte coincidenţe ciudate, sau este cu mult mai sinistru?

Mandy Stahre, în colaborare cu Departamentul de Sănătate din statul Washington, a efectuat o investigaţie despre ratele ridicate de anencefalie. Ea afirmă că şi ea şi alţi anchetatori sunt în confuzie. "Nu am găsit nici un răspuns, şi asta este partea cea mai frustrantă, deoarece acesta este un diagnostic devastator pentru o femeie", a declarat ea pentru CNN.

Dar Barron se întreabă dacă autorităţile de sănătate statale au găsit ceva, deoarece ei nu au cercetat mai profund toate cauzele posibile.

"Trebuie să cântărim cât de invazivi vrem să fim".

Din spusele ei, departamentul de sănătate nu a discutat cu nici un părinte ai cărui copii au avut defecte la naştere, deci, ei nu ştiu ce alimentaţie ar fi putut avea viitorii părinţi, sau la ce condiţii de mediu au fost expuşi, sau cu ce fel de substanţe sau chimicale ar fi putut intra în contact - de exemplu pesticidele care sunt pulverizate în mod obişnuit în regiunea agricolă în care trăiesc.

Andrea Jackman, a cărei fiică Olivia s-a născut cu spina bifida, un alt tip de defect neural, a afirmat că nu a fost întrebată de nici un anchetator de stat. "Nimeni nu m-a întrebat nimic", a declarat ea pentru CNN.

Deci, cum conduce statul investigaţia sa? Stahre le-a comunicat anchetatorilor datele examinate din fişa medicală a fiecărui părinte - ce fel de medicamente au luat şi stările lor fizice anterioare.

"Studiul a analizat fişele medicale din ianuarie 2010 până în ianuarie 2013 şi a căutat posibilii factori de risc, inclusiv istoricul familial, greutatea de dinainte de sarcină, comportamente de risc de sănătate, cum ar fi folosirea acidului folic suplimentar şi medicamentelor, şi dacă la domiciliul femeii apa potabilă provenea de la o sursă publică sau privată. Nu au fost găsite diferenţe semnificative, atunci când au fost comparate cazurile de anencefalie cu naşterile sănătoase din zona celor trei regiuni", a declarat departamentul de sănătate într-un comunicat de presă.

"Dar fişele medicale nu dau detalii despre dietă sau expunerea la pesticide", a comunicat Elizabeth Cohen de la CNN, "două considerente-cheie pentru acest tip de defect de naştere".

Într-adevăr, departamentul de sănătate - în comunicatul de presă - chiar a recunoscut: "Analiza fişelor medicale nu a inclus toate informaţiile, prevenind identificarea cauzei".

Deci, de ce nu s-a discutat cu mamele?

"Ei bine, trebuie mai întâi să cântărim asta", a comunicat Stahre. "Acesta este un diagnostic devastator, şi ştim că o mulţime din aceste femei, au trebuit să facă unele alegeri dificile. Noi trebuie să cântărim cât de invazivi vrem să fim cu aceste tipuri de analize".

Sfârşit proiectat al umanităţii?

Cel puţin o mamă - Jackman - a comunicat că ea "ar fi fost de acord" să fie interogată. Ea vrea răspunsuri, astfel încât alte mame să nu treacă prin acelaşi lucru.

La suprafaţă, acesta pare a fi încă un alt exemplu de otrăvire despre care redactorul Natural News şi fondatorul lui The Health Ranger, Mike Adams, au scris recent, declarând că umanitatea nu are nici o şansă de a supravieţui acestui atac violent de genocid sponsorizat corporativ.

"După ce s-au analizat peste 1.000 de produse alimentare, superalimente, vitamine, mâncare nesănătoasă şi băuturi populare pentru detectarea metalelor grele şi a altor substanţe la Natural News Forensic Food Labs, am ajuns la o concluzie foarte alarmantă şi urgentă care se poate afirma doar răspicat.

Bazat pe ceea ce am văzut prin spectroscopia de absorbţie atomică din toate substanţele dietetice ce sunt consumate de oameni zilnic, trebuie să anunţ acum că lupta pentru umanitate este aproape pierdută. Aprovizionarea cu alimente pare să fie concepută în mod intenţionat pentru a pune mai degrabă capăt vieţii umane, decât de a-i furniza hrana".

De J.D. Heyes, este co-scriitor la Natural News