Valul de căldură severă provoacă peste 1.100 de morţi în India

Un indian îşi foloseşte ricşa pentru a transporta gheaţă de la o fabrică de gheaţă din Amritsar, 27 mai 2015.
Un indian îşi foloseşte ricşa pentru a transporta gheaţă de la o fabrică de gheaţă din Amritsar, 27 mai 2015. (Captură Foto)

Valul de căldură severă care s-a abătut asupra Indiei a luat până acum vieţile a peste 1.100 de oameni în mai puţin de două săptămâni, susţin oficialii indieni.

O declaraţie guvernamentală făcută miercuri a confirmat că peste 852 de oameni au murit în urma căldurii înnăbuşitoare în cel mai afectat stat sud-estic Andhra Pradesh, începând cu 13 mai.

Bhambal Ram Meena, un oficial de rang înalt de la Departamentul pentru dezastre naturale, a declarat că alte 266 de persoane au murit în statul vecin Telangana tot din cauza căldurii.

Alte câteva zeci de victime au fost raportate în capitala Delhi şi în statele estice West Bengal şi Odissa.

În acelaşi timp, B.P. Yadav, directorul Departamentului indian de Meteorologie, a declarat că statele nordice Rajasthan şi Haryana sunt de asemenea afectate de valul de căldură.

Autorităţile indiene susţin că temperaturile ridicate se vor menţine încă cel puţin o săptămână.

Anunţurile publice au cerut oamenilor să nu iasă afară în timpul celor mai toride ore ale zilei.

În weekend, în unele regiuni, temperaturile au ajuns în timpul zilei la aproape 48 de grade Celsius. Rezidenţii au fost forţaţi să stea în casă şi drumurile au fost pustii.

Departamentul indian de Meteorologie a declarat cod roşu pentru câteva state şi a avertizat că valul de căldură va continua să măture în următoarele zile porţiuni mari din nordul şi sudul Indiei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.