Vârf de radiaţii înregistrat la o uzină din nordul Rusiei

(JOHANNES EISELE / AFP / Getty Images)

Într-un oraş din nordul Rusiei a fost înregistrat un vârf al nivelului de radiaţii după ce joi, un motor de rachetă a explodat într-o uzină militară, a declarat agenţia de ştiri TASS citând o purtătoare de cuvânt a autorităţilor oraşului din Severodvinsk.

Explozia unei motor de rachetă cu propulsie lichidă a ucis joi două persoane în oraşul nordic Arhanghelsk, însă nu a eliberat substanţe periculoase în atmosferă, conform declaraţiei agenţiei RIA citată de Ministerul Apărării.

Ministerul a afirmat că radiaţiile au fost la un nivel normal.

„O creştere pe termen scurt a radiaţiilor a fost înregistrată la ora 12 la Severodvinsk”, a declarat Ksenia Iudina, purtătoare de cuvânt a autorităţilor locale.

Oficialii oraşului au spus că nivelurile de radiaţii s-au „normalizat” complet.

Explozia motorului de rachetă s-a produs într-o zonă de testare a armelor din apropierea satului Nionoksa din regiunea Arhanghelsk, a declarat agenţia Interfax care a menţionat surse de securitate anonime.

Presa rusă a declarat că o zonă din apropiere de Nionoksa este folosită pentru teste de armament, inclusiv rachete balistice şi de croazieră, care sunt utilizate de marina rusă.

„Nu s-au emis substanţe nocive în atmosferă, radiaţiile de fond sunt normale”, a declarat ministrul Apărării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe