Vârstnic din Hong Kong moare din cauza gripei aviare

Autorităţile din Hong Kong au anunţat moartea unui bărbat în vârstă din cauza gripei aviare, acesta fiind primul caz de deces uman provocat de virus în fosta colonie britanică în actualul sezon de iarnă.
Raţe sacrificate în timpul epidemii de gripă aviară sunt dezinfectate.
Raţe sacrificate în timpul epidemii de gripă aviară sunt dezinfectate. (Captură Foto)

Victima de 75 de ani a fost diagnosticată cu virusul aviar după ce s-a întors dintr-o vizită în provincia învecinată chineză Guangdong, unde aparent a cumpărat un pui de la o alimentară, conform rapoartelor media locale, care au citat oficiali pe probleme de sănătate

Conform unei declaraţii a Centrului din Hong Kong pentru Protecţia Sănătăţii, bărbatul a murit în ziua de Crăciun la Spitalul Districtual Nordic din Sheung Shui, după ce a fost testat pozitiv la tulpina H7N9 a gripei aviare.

Cauza exactă a morţii nu a fost, totuşi, identificată întrucât se ştia că victima suferă şi de alte boli cronice. Rapoartele media locale au susţinut că, iniţial, bărbatul a fost diagnosticat cu pneumonie după internarea sa în spital în 9 decembrie.

Autorităţile din domeniul sănătăţii au plasat sub supraveghere medicală peste 50 de persoane care s-au aflat în contact direct cu victima, inclusiv cei care au locuit la reşedinţa sa, ori angajaţi ai spitalului care l-au tratat, a susţinut ziarul South China Morning Post pe website-ul său.

Ziarul a relatat că moartea bătrânului reprezintă cel de-al 17-lea “caz important” de gripă aviară la om ce a fost confirmat până acum în Hong Kong.

Oficialii din domeniul sănătăţii din China continentală au raportat 783 de cazuri umane de infecţie cu tulpina H7N9 de la prima epidemie majoră a virusului în ţara asiatică în 2013.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură