Vasile Blaga neagă că ar avea vreo legătură cu finanţarea ilegală a PDL de către Udrea

Vasile Blaga
Vasile Blaga (Epoch Times România)

Co-preşedintele noului PNL, Vasile Blaga a declarat sâmbătă că nu are nicio legătură cu finanţarea ilegală a PDL şi că se va prezenta "fără nicio problemă" la DNA în cazul în care va fi chemat la audieri, relatează evz.ro.

Declaraţiile lui Vasile Blaga vin în contextul în care din investigaţiile în dosarul Gala Bute a reieşit că Elena Udrea - actulmente arestată preventiv - ar fi transferat bani proveniţi din săvârşirea infracţiunilor de corupţie în patrimoniul organizaţiei locale PDL, sub aparenţa unor contracte de donaţii fictive, întocmite pentru a disimula originea infracţională a banilor.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 19 iulie 2011 – 18 iulie 2012 în contabilitatea PDL Bucureşti ar fi fost înregistrate 21 de contracte de donaţie cu o valoare totală de 1.537.200 lei.

Contabila PDL a dat deja explicaţii pe această temă la DNA.

"Indiferent despre cine este vorba în această ţară, despre mine, despre dumneavoastră, despre contabila de la PDL, va trebui să meargă şi să răspundă solicitării magistraţilor. Nu am vorbit cu ea (contabila n.r.). Trebuie să-şi facă treaba şi să ducă, dacă procurorii solicită documente, înscrisuri, are obligaţia să o facă", a mai adăugat sâmbătă Vasile Blaga.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne