Vasile Blaga: Udrea nici măcar nu ştie să mintă

Vasile Blaga
Vasile Blaga (Epoch Times România)

În declaraţiile Elenei Udrea se regăsesc "prea multe bârfe" şi "lucruri fantasmagorice", a comentat Vasile Blaga, declaraţiile fostei sale colege de partid, Elena Udrea, care, pusă sub urmărire în dosarul Microsoft a început să arunce cu acuze în SRI şi clasa politică, relatează Mediafax.

Întrebat cum vede declaraţiile Elenei Udrea, venite să le dubleze pe cele formulate de fostul ministru al Telecomunicaţiilor, Gabriel Sandu, Blaga a declarat că afirmaţiile fostei sale colege "se bat cap în cap" şi a reiterat faptul că nu are nicio implicare nici în dosarul EADS, nici în dosarul Microsoft.

”Am văzut declaraţiile şi ale doamnei Udrea şi ale domnului Sandu (care a susţinut că a băgat milioane de euro în campania PDL, motiv pentru care a fost nevoit să ia mită, pentru a mai recupera din pierderi, n.r.) Lucruri fantasmagorice, nu înţeleg cum a finanţat, de unde a finanţat, cum a făcut, de unde au făcut. Eu v-am spus, primele declaraţii ale domniei sale, dat fiind faptul că campania din 2008, când spuneam că în toate declaraţiile lui de avere avea zero venituri, zero bunuri, zero lei, şi aşa mai departe. De unde avea milioane de euro cu care a spus că ar fi finanţat campaniile. Repet, niciodată nu s-a pus problema că vreun ministru al PD şi pe urmă al PDL să-şi plătească funcţia, aşa cum indirect susţine domnia sa”, a declarat Blaga.

Copreşedintele PNL a mai ţinut să precizeze că până în prezent nu a fost contactat de procurori cu privire la dosarele EADS sau Microsoft şi a reiterat faptul că nu are nicio implicare în respectivele dosare. Referindu-se la fosta sa colegă, Blaga a reamintit că aceasta ”îl iubeşte mult” şi a acuzat-o că nici măcar nu ştie să mintă.

”Nu am nici o implicare nici în dosarul EADS, nici în dosarul Microsoft. Repet, niciuna. Am văzut şi declaraţiile doamnei Udrea de aseară. Ea mă iubeşte mult şi printre alte trimiteri a făcut una la o emisiune la un post de televiziune care la un moment ridica problema unui martor că ar fi auzit că Florica (reprezentant al firmei Fujitsu Siemens Computers, compania care a intermediat furnizarea licenţelor Microsoft n.r.) în august 2004, că eu ca şef de campanie o să ajung ministru de interne şi o să-l ajut în cauza EADS. Eu nici nu eram şef de campanie, că în august 2004 era candidat la preşedinţie domnul Stolojan. Nici măcar nu ştiu să mintă. În 2 octombrie a devenit Traian Băsescu candidat la preşedinţie. Nu am nicio implicare în cazul ăsta, dar nici nu am fost chemat”, a adăugat Blaga.

În ceea ce priveşte relaţiile sale cu şeful interimar al SRI, generalul Florian Coldea, pe care Udrea "a pus tunurile" în declaraţiile sale de vineri, Blaga a afirmat că a colaborat cu SRI când a avut calitatea de ministru de Interne şi a negat că acesta ar fi intervenit, aşa cum a acuzat, Udrea, la România TV, pentru a opri difuzarea unui document compromiţător.

”Nu cred că un şef de serviciu poate să intervină la o televiziune ca să oprească o emisiune. Nu cred că este televiziune în România care să accepte lucrul ăsta”, a susţinut Blaga.

Elena Udrea, pusă sub control judiciar în dosarul Microsoft, a declarat vineri într-un interviu acordat Hotnews că "la televiziunea domnului Ghiţă", în campanie, a apărut pentru două ore un document din care rezultă că Blaga a primit bani în dosarul Microsoft şi despre care deputatul Sebastian Ghiţă, membru în comisia parlamentară de control al SRI şi fondator al postului TV, i-ar fi relatat apoi că a fost retras la cererea şefului SRI Florian Coldea.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.