Vasile Şoimaru: Dodon ar putea fi demis doar pentru „lustruirea” imaginii lui Plahotniuc

E puţin probabil ca Igor Dodon să fie supus unui impeachment, dar dacă se va întâmpla acest lucru, se va face doar pentru a-i creşte imaginea coordonatorului, oamenii ajungând să creadă că Plahotniuc i-ar fi scăpat de Dodon, consideră un fost deputat în primul Parlament.
Vasile Şoimaru, deputat în primul Parlament
Vasile Şoimaru, deputat în primul Parlament (Captură Foto / unimedia.info)

Foarte mulţi au vorbit după alegerile prezidenţiale din toamna anului 2016, precizând că au avut loc grave încălcări ale legislaţiei, unii lideri de partide prezentând la Procuratura Generală şi dovezi în acest sens, însă nimeni nu a luat atitudine, alegerile au fost validate, iar candidatul pro-rus, Igor Dodon a ajuns preşedinte al Republicii Moldova. Toate acestea Dodon i le-ar datora Partidului Democrat, mai exact coordonatorului, Vlad Plahotniuc, afirmă Vasile Şoimaru, fost deputat din primul Parlament al R. Moldova.

„Nimeni nu a vrut să demonstreze acele încălcări deoarece alegerile s-au făcut în favoarea lui Dodon, el fiind candidatul nu al Partidului Socialiştilor ci al Partidului Democrat. Fără Partidul Democrat el nu ajungea în vecii vecilor preşedinte. Dar fiindcă toţi se temeau de o doamnă (Maia Sandu – n.r.) care este „un adevărat bărbat politic”, s-au strâns toţi grămăjoară, au făcut horă în jurul lui Dodon, iar acum Dodon se bucură şi îşi face a şaptea vacanţă de când este preşedinte, altceva nici nu va face”, a explicat Şoimaru în cadrul emisiunii „Alb&Negru” de la UNIMEDIA.

În opinia politicianului, în acest moment Dodon este nevoit să asculte de cel care l-a ajutat să ajungă preşedinte şi care într-adevăr conduce Republica Moldova, pentru că altfel ar putea „să zboare” şi să aibă loc „primul impeachment pe acest pământ”. „Cred şi chiar nu exclud acest lucru şi să nu se mire Dodon atunci, pentru că a făcut prostii aşa de mari. A pornit aşa o luptă împotriva românismului, a limbii, a istoriei românilor care este adevărul ştiinţific pe acest pământ”, a adăugat fostul deputat.

Însă acest lucru s-ar putea întâmpla, în opina lui Şoimaru, doar pentru „a-i creşte imaginea coordonatorului, îl vor demite ca să arate că am scăpat de Dodon numai cu ajutorul lui Plahotniuc”. Acesta consideră că dacă se va dori demiterea preşedintelui Dodon, democraţii vor găsi motive, unul putând fi chiar modaltatea în care a fost ales, cu grave încălcări, însă totul se va întâmpla doar „dacă va trebui, dacă nu va asculta, dar e puţin probabil, fiindcă el va asculta de cei care l-au făcut preşedinte”.

„El a fost ales ca să asculte, nu să facă de capul lui ce vrea. Să asculte de coordonator, Vlad Plahotniuc, dar nu el este, de fapt coordonatorul, el tot este un pion, sunt alţii, cărora pe nume nu le pot spune. Cunosc nişte adrese din afara ţării, dar nu cunosc oamenii. De fapt, pe aceştia nu-i cunoaşte nimeni. Adresele sunt la Moscova şi nu numai, pe maluri de râuri, există câteva centre”, a conchis Vasile Şoimaru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe