Vasilescu: Coordonare între Opoziţie şi DNA! / Un liberal i-a dat lui Iordache telefonul să vorbească cu Iohannis

Olguţa Vasilescu lansează teoria conspiraţiei după scandalul uriaş din Parlament: A fost o coordonare între Opoziţie şi DNA! Sunt forţe oculte în spatele demersului din plen./ Un liberal i-a dat lui Iordache telefonul să vorbească cu preşedintele Iohannis.
Olguţa Vasilescu
Olguţa Vasilescu (Epoch Times România)

Fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu a lansat acuzaţii dure miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la Parlament, după scandalul monstru declanşat în plen de cererea Opoziţiei de revocare a lui Liviu Dragnea şi a lui Florin Iordache de la şefia Camerei Deputaţilor.

"Deci astăzi a fost o încercare de forţă de a da jos preşedintele Camerei Deputaţilor, pe domnul Liviu Dragnea. Ştim că urmează un an electoral, ştim că tot acest stat paralel nu face altceva decât să ne aducă în postura de a nu avea un candidat viabil în campania electorală. Dar ce mi se pare mai îngrijorător decât decât orice sunt cele două subiecte. Unul cred că îl cunoaşteţi deja şi anume că s-a cerut revocarea a doi vicepreşedinţi ai Camerei Deputaţilor din partea PSD. Ne întrebăm de ce pentru al treilea nu s-a cerut revocarea. Este vorba de doamna Carmen Mihalcescu. Am văzut astăzi faptul că la ora 9:30 din plen a fost chemată la DNA. Deci este o coordonare între toate aceste forţe şi cred că nu cunoaşteţi un amănunt foarte important. Domnului preşedinte de şedinţă, domnului Iordache, i s-a solicitat de către un deputat PNL ca să se ridice de pe scaun pentru că şi-a făcut treaba şi să i-l dea la telefon pe preşedintele Klaus Iohannis. Asta s-a întâmplat în această şedinţă. Iordache a refuzat să vorbească la telefon", a declarat Olguţa Vasilescu, care susţine că deputatul respectiv este Nicolae Neagu.

Întrebată dacă chiar era Iohannis la telefon sau era vorba doar despre o cacialma, Olguţa Vasilescu a replicat:

"Vă rog să-l întrebaţi pe el. Nu cred că se fac glume la nivelul acesta, cu preşedintele României. Cel putin de la parlamentarii PNL. V-am spus care a fost ideea: 'Te rog frumos să te ridici de la prezidiu astfel încât să poată să se aşeaze celălalt vicepreşedinte din partea PNL, ca să se înceapă acea procedură de revocare. Pentru că ceea ce aţi văzut dvs. astăzi nu s-a întâmplat de la microfonul Camerei, au fost niste boxe aduse de cei din opoziţie. Mai aveau puţin să cheme lăutarii, dacă tot au venit cu boxele."

Fostul ministru susţine că ştie despre telefonul respectiv de la Iordache.

"Aceste două lucruri arată că sunt şi alte forţe în afara Parlamentului care au acţionat la ceea ce s-a întâmplat în Cameră", a conchis Olguţa Vasilescu.

Pe de altă parte, deputatul PNL Nicolae Neagu a respins acuzaţiile lansate de fostul ministru al Muncii.

Scandalul din Parlament

Cum Florin Iordache a refuzat să supună la vot introducerea pe ordinea de zi a cererilor de revocarea a sa şi a lui Liviu Dragnea de la şefia Camerei Deputaţilor, Opoziţia şi-a organizat practic propriul vot sub conducerea vicepreşedintelui forului, Marilen Pirtea, care a "prezidat" şedinţa de la tribună. În acel moment, Opoziţia a ridicat mâinile şi a votat pentru revocarea celor doi.

PSD nu recunoaşte, însă, evident acest vot şi susţine că în pofida faptului că există precedentul Roberta Anastase şi două decizii CCR pe această temă, susţine că revocarea lui Dragnea şi Iordache poate fi cerută numai de liderul grupului parlamentar care i-a propus în funcţii, respectiv social-democratul Suciu, şi invocă în acest sens Regulamentul Camerei Deputaţilor.

Sintetizând, situaţia este încurcată în acest moment în sensul în care Opoziţia susţine că cei doi sunt demişi dar admiţând însă, pe de altă parte, că mai trebuie dat un vot final în Parlament. PSD continuă să transmită că cele două propuneri nici nu au intrat pe ordinea de zi şi nici nu vor intra altfel decât cere regulamentul, respectiv dacă o cere PSD via Biroul Permanent, sau dacă toţi liderii grupurilor parlamentare sunt de acord cu acest lucru, ceea ce la această şedinţă nu s-a întâmplat şi nici nu se va întâmpla în viitor.

Mai multe detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne