Veaceslav Platon: 72 de ore sunt suficiente pentru a găsi vinovaţii jafului secolului

(Captură Foto)

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, condamnat la 18 ani de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari în dosarul fraudelor de la Banca de Economii a R. Moldova, susţine că ar fi nevoie de 72 de ore pentru a găsi vinovaţii în jaful secolului şi trei luni pentru a restitui miliardul.

"Da, exact de atât ar avea nevoie o echipă competentă de anchetatori pentru a descoperi infracţiunea şi a restitui ceea ce s-a furat”, comentează Platon într-o scrisoare publicată pe pagina sa de socializare, menţionând că investigaţia furtului miliardului ar fi fost transformată în "clounadă" de către Plahotniuc şi aliaţii săi care de mult au depăşit toate graniţele decenţei, chiar şi după standardele lor hoţeşti.

”Nici o deplasare a ofiţerilor de urmărire penală în afara ţării, nu a fost trimisă nicio comisie rogatorie spre Procuraturile Generale ale Letoniei, Estoniei, Ciprului, Rusiei. Nimic!", a adăugat Platon, care a ţinut să atenţioneze că experţii companiei Kroll ar investiga superficial frauda bancară deoarece autorităţile moldovene le prezintă informaţie selectivă nefiind interesate în descoperirea infracţiunii şi pedepsirea celor vinovaţi. ”Cel care plăteşte muzica, acela şi o comandă.”

Pentru susţinerea veridicităţii afirmaţiilor sale, controversatul om de afaceri enumeră unele scheme evidente în tranzacţiile dintre Banca de Economii şi Privatbank care în opinia acestuia, urmau a fi investigate încă de acum trei ani, dar de care nimeni nu este interesat cu adevărat. Chiar şi judecătorii le-ar fi trecut cu vederea deoarece ar fi ameninţaţi şi şantajaţi.

”Vreau să cred că o posibilă perspectivă de întoarcere a banilor furaţi de la stat va trezi minţile adormite de indiferenţă şi vor scoate oamenii din apatie şi disperare, stare în care se află în prezent majoritatea moldovenilor”, a conchis Veaceslav Platon.