Veneţia, Leul de Aur: se deschide cel de-al 72-lea Festival de Film [Video]

Începe festivalul de film de la Veneţia
Începe festivalul de film de la Veneţia (Ian Gavan/Getty Images)

Cel de-al 72-lea Festival de Film din Veneţia, cel mai vechi eveniment de acest gen din lume, începe miercuri şi promite 11 zile de filme provocatoare şi uimitoare.

Evenimentul, desfăşurat din 1932, va include 55 de filme ce au fost selectate de un juriu dintr-un total de 3.193 de filme.

Festivalul se va deschide cu filmul “Everest”, filmat în 3D de către regizorul islandez Baltasar Kormakur. Filmul descrie drama a două expediţii ce urmăresc să atingă cel mai înalt punct al planetei – vârful Everest. În urma unei puternice furtuni de zăpadă, călătoria alpiniştilor se transformă într-o luptă crâncenă pentru a rămâne în viaţă.

Regizorul Alexander Sokurov, un câştigător al premiului Leul de Aur, participă şi el cu “Francofonia” - care descrie povestea unui director al muzeului Luvru care încearcă să salveze comorile lumii în timpul ocupaţiei naziste din Franţa în cel de-al Doilea Război Mondial.

Filmul “11 minute”, regizat de polonezul Jerzy Skolimowski, este unul dintre cele mai discutate şi aşteptate filme, acesta descriind 11 minute din vieţile mai multor oameni.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură