Veste proastă pentru Ioan Becali

(photos.com)

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins contestaţia în anulare depusă de fostul impresar Ioan Becali în dosarul transferurilor de jucători.

Aceasta era ultima speranţă a lui Ioan Becali de a scăpa de pedeapsă.

Fostul impresar se află în prezent încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă, unde execută o pedeapsă de 6 ani şi 4 luni pentru spălare de bani, evaziune fiscală şi înşelăciune.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis pe 4 martie condamnarea la închisoare cu executare a celor opt inculpaţi din dosarul transferurilor din fotbal. Astfel, George Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Ioan Becali, Victor Becali, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu şi Gheorghe Neţoiu au ajuns după gratii. Totodată, instanţa a decis să confişte o parte din averile celor opt.

DNA i-a acuzat pe cei opt că în anii 2000 şi-au însuşit peste 10 milioane de dolari din transferul unor jucători de fotbal, la care se adaugă 1,5 milioane dolari taxe datorate statului şi neplătite. În consecinţă, instanţa a dispus confiscarea sumelor provenite din transferuri fictive şi a dispus ca fiecare dintre condamnaţi să plătească şi despăgubiri civile.

Reamintim că George Copos a fost condamnat la trei ani şi opt luni de închisoare, Mihai Stoica a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, Cristi Borcea la 6 ani şi 4 luni de închisoare, Ioan Becali la 6 ani şi 4 luni de închisoare, Victor Becali la 4 ani şi 8 luni de închisoare, Jean Pădureanu la 3 ani şi 4 luni de închisoare, Gică Popescu la 3 ani şi o lună de închisoare şi Gigi Neţoiu la 3 ani şi 4 luni de închisoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne