Viaţa ca o afacere. O mamă îl acuză pe doctorul Lucan: "Am pus în plicul domnului profesor patru mii de lei"

Ajunsă cu copilul bolnav la medicul Lucan, o mamă a avut neplăcuta surpriză să vadă că medicul îi ignoră, le vorbeşte urât şi îi îndeamnă să meargă la clinica lui privată. Femeia anunţă că va depune plângere penală.
Justiţia
Justiţia (Captură web)

Medicul Lucan - aflat acum sub control judiciar pentru delapidare - n-a vrut să trateze un copil de 3 ani şi jumătate până n-a primit şpagă pentru a se ocupa de el. 4000 de lei a plătit mama copilului pentru ca doctorul să-i acorde atenţie copilului său bolnav, relatează digi24.ro.

Băiatul este în continuare grav bolnav şi aşteaptă să fie operat, iar doctorul Lucan a evitat să răspundă acuzaţiilor deocamdată.

Potrivit sursei citate, Larisa Maliţa, mama copilului, a mers prima dată la Institutul de Transplant Renal din Cluj în urmă cu doi ani, când a aflat că băieţelul ei suferă de o afecţiune gravă la rinichiul drept şi trebuie operat de urgenţă. A fost îndrumată spre Mihai Lucan, care a preluat cazul, însă apoi nu s-a mai interesat de starea copilului.

"Pe toţi pacienţii îi auzeam plângându-se de domnul profesor că nu e interesat de starea pacienţilor, doar dacă se merge cu miile de euro la dânsul. Auzind aceste lucruri, şi eu am zis că poate din cauza aia nu ne ia domnul profesor în seamă, am făcut ce am putut, mi-am luat bani din bancă şi am pus în plicul domnului profesor patru mii de lei”, a declarat Larisa Maliţa.

„Vorbea foarte urât, că să avem răbdare că sunt şi alţii, vorbea foarte urât, nici nu intra în salon de multe ori şi dacă vorbeam cu dânsul râdea aşa într-un fel, ca şi cum şi-ar bate joc de noi. (...) A zis să mergem la clinica dânsului particulară, pentru că acolo are aparate mult mai performante”, a mai declarat Larisa Maliţa.

Bunica băiatului povesteşte şi ea: „Am stat zece zile fără ca domnul profesor să intre în salon la noi, venea la vizită, împingea uşa cu cârja, cu bota cu care umbla tot timpul dânsul, dar în salon....Până când m-am dus a zecea zi şi i-am dat patru sute de lei, atunci a intrat.”

Copilul a fost operat. Apoi, la primul control, medicul părea că nici nu îl cunoaşte. Mama băiatului este hotărâtă să depună plângere penală împotriva medicului Lucan.

Articolul integral poate fi citit aici