Vicepremierul Stănescu, declaraţii inedite la Slatina: "Între un coleg, o persoană, un prieten şi PSD, aleg PSD"

Prezent vineri la Slatina la Festivalul Naţional de Umor "Oltenii şi Restu' Lumii", vicepremierul Paul Stănescu a trecut în revistă priorităţile PSD, în fruntea listei fiind, imediat după (?!) programul de guvernare, legile Justiţiei şi Codurile Penale.
Paul Stănescu
Paul Stănescu (Epoch Times România)

Deşi în PSD există opinii şi personalităţi diferite, obiectivul rămâne realizarea programului de guvernare, a susţinut vineri, la Slatina, vicepremierul Paul Stănescu, adăugând că în situaţia în care ar trebui să aleagă între un coleg, o persoană, un prieten şi PSD, ar alege PSD, relatează Agepres.

În plin conflict Dragnea-Firea, conflict pe fundalul căruia peste 30 de lideri ai partidului au cerut demisia liderului PSD, Stănescu a mai susţinut că prioritar pentru partid este să aibă majoritate parlamentară, să menţină coaliţia cu ALDE, să aibă guvern şi să realizeze programul de guvernare. De asemenea, Paul Stănescu a mai precizat că nu va candida pentru "nimic."

"Aici la Olt, vreau să fiu foarte sincer, toate problemele pe care le avem în partid, sigur sunt opinii, sunt păreri, sunt personalităţi foarte multe, le discutăm în partid şi eu fac şi pe această cale apel la unitate la toţi colegii, nu numai din judeţul Olt, din toată ţara, pentru că am promis în 2016, în campania electorală, am venit cu un program de guvernare bine articulat şi la această oră suntem în grafic, să spun aşa, cred că prioritatea noastră numărul unu şi până la urmă şi a României este să avem majoritate parlamentară, să menţinem coaliţia cu ALDE, să avem guvern şi să ducem la bun sfârşit tot ce am spus în 2016, adică programul nostru de guvernare. Sigur că sunt discuţii, păreri diferite, am spus mai înainte lucrul ăsta, dar vă spun ce cred eu, dacă ar fi sa aleg, eu ştiu, între un om, o persoană, un coleg, un prieten şi România aş alege România. Aşa şi la partid. Dacă ar fi sa aleg între un coleg, o persoană, un prieten şi PSD, aş alege PSD", a declarat Stănescu, potrivit sursei citate

De asemenea, Stănescu a lansat un apel la unitate şi a susţinut că nu a discutat cu alţi colegi de partid despre organizarea unui Comitet Executiv al PSD. Întrebat dacă ultimele discuţii din partid au avut rolul de a detensiona situaţia, Stănescu a confirmat.

"Da, pentru că toţi colegii mei, despre care se vehiculau tot felul de lucruri, că a ieşit o scrisoare public, lucruri de care nici eu nu ştiu, am auzit doar din presă, tot mesajul colegilor mei, cel puţin la conferinţa de la Giurgiu, a fost un mesaj de unitate pentru toţi colegii noştri, pentru toţi românii până la urmă, pentru că de An Centenar cred că trebuie să ne dea Dumnezeu gândurile bune să fim uniţi, să apărăm interesele ţării noastre. N-am discutat acest lucru (organizarea unui Comitet Executiv - n.r. ), vă rog să mă credeţi că ştiu ce vorbesc. Nu, deocamdată nu. Sigur că discutăm între noi, colegi de partid, la nivel de for de partid, sigur că discutăm toate lucrurile acestea, dar astăzi nu vă pot spune pentru că nu-i nimic concret şi v-aş spune un neadevăr, s-ar numi minciună", a mai declarat Paul Stănescu.

Nu în ultimul rând, Stănescu a trecut în revistă priorităţile PSD, în fruntea listei fiind, imediat după (?!) programul de guvernare, legile Justiţiei şi Codurile Penale, legi modificate de o manieră care, reamintim, a stârnit revoltă nu doar în rândul Opoziţiei şi a unei părţi a societăţii civile, ducând la proteste stradale, dar şi a magistraţilor şi marilor Parchete.

"Discuţii sunt continue, avem anumite opinii, anumite idei, anumite păreri, sigur că nu suntem toţi, pentru ca, şi într-o familie, nu toată lumea e în consens. Sigur că discutăm anumite lucruri, ceea ce facem, dar (...) un lucru rămâne clar: mai departe programul de guvernare, legile Justiţiei, Codul penal şi Codul de procedură penală, Codul administrativ, legea finanţelor publice locale, legea finanţelor publice locale, legea pensiilor, care trebuie să intre în Parlament, deci avem obiective foarte importante şi eu am făcut apel la colegii mei să lase frustrările la o parte, supărările, toţi avem supărări, şi la serviciu şi acasă şi în partid avem supărări, dar ţinta noastră este ce am promis românilor în 2016, asta trebuie să facem, programul de guvernare, dus până la capăt. (...) Eu am spus de partid, persoanele sunt efemere, toţi suntem efemeri şi, mai ales în anumite funcţii, nimeni nu e bătut în cuie într-o anumită funcţie. Eu am spus ce-mi doresc să facă PSD", a spus vicepremierul Stănescu.

Liderul PSD Olt a punctat că nu va candida la nimic şi că se va retrage de la şefia organizaţiei dacă referendumul pentru ca judeţul să se numească Olt-Romanaţi "va ieşi bine".

Paul Stănescu a participat vineri, la Slatina, la Festivalul Naţional de Umor "Oltenii şi Restu' Lumii".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne