Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Dan Motreanu, urmărit penal în acelaşi dosar cu George Scutaru

Dan Motreanu.
Dan Motreanu. (Facebook)

UPDATE. Denunţător în acest caz ar fi fostul "baron" de Judeţean Buzău, Crisitan Bîgiu, prins şi el în flagrant de procurorii DNA în timp ce lua şpagă.

"Fostul baron de Buzău, Cristian Bîgiu, a mai făcut o "victimă": Dan Motreanu, căruia, din mitele de milioane de euro luate ptr retrocedări si autorizaţii de constructie, i-a dat 250.000 de euro an anul 2008 pentru campaniile electorale ale PNL la alegerile locale şi generale.

Alte astfel de "victime" din palmaresul lui Bîgiu: Cristian David (fost ministru de Interne - n.r), căruia i-a dat 500.000 de euro în 2007, George Scutaru, fost consilier al preşedintelui Klaus Iohannis, căruia i-a dat 170.000 de euro în 2008, pentru campania electorală a PNL. Bună e instituţia asta a Denunţului + probe ptr scăderea pedepsei!", a scris, pe contul său de Facebook, jurnalista Ondine Gherguţ.

* * *

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Dan Motreanu este urmărit penal de procurorii DNA pentru folosirea influenţei şi autorităţii conferite de funcţia de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru altul a unui folos necuvenit şi pentru spălarea banilor, informează Direcţia Naţională Anticorupţie.

Potrivit Agerpres, prim-vicepreşedintele PNL ar fi cercetat în dosarul în care este urmărit penal George Scutaru, fost consilier prezidenţial, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

De altfel, din ordonanţa de efectuare a urmăririi penale faţă de Motreanu reiese că în cursul anului 2008, o persoană cu funcţie de conducere în administraţia locală – denunţător în prezenta cauză - a pretins şi primit de la o altă persoană suma de aproximativ 1 milion euro, cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acestuia din urmă în demersurile de punere în posesie cu suprafeţe de teren aflate pe raza municipiului Buzău.

"Din banii primiţi, aproximativ 700.000 euro, conform unei înţelegeri anterioare, persoana denunţătoare i-a dat lui Scutaru George-Adrian, la data faptelor deputat şi membru cu funcţie de conducere într-un partid (inculpat în prezenta cauză) suma de 170.000 euro, iar suma de 250.000 euro i-a fost remisă lui Motreanu Dan Ştefan, ambele sume fiind date în acelaşi scop, respectiv pentru finanţarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale şi generale) a candidaţilor partidului din care fac parte cele două persoane ultim menţionate.

Există date că provenienţa şi modul în care s-au obţinut banii erau cunoscute exact de cei doi beneficiari ai sumelor de bani.", arată procurorii DNA.

Motreanu a stat în sediul DNA aproximativ 20 de minute, iar la ieşire a declarat că procurorii i-au adus la cunoştinţă faptul că este suspect într-un dosar, fără a-i da alte amănunte, urmând să fie audiat.

”Deocamdată mi-au adus la cunoştinţă calitatea de suspect, dar nu mi-au dat alte amănunte, urmează altă audiere”, a declarat Motreanu, citat de Mediafax.

Întrebat dacă îşi va da demisia din PNL, deputatul a răspuns: ”O să discut cu conducerea partidului şi vedem, după următoarea audiere voi lua o decizie”.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne