Victimele incendiului de la Colectiv, comemorate prin muzică în Piaţa Universităţii (Video)

În jur de 350 de persoane s-au adunat, vineri seară, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, pentru a-i comemora, prin muzică, pe tinerii ucişi de incendiul din Clubul Colectiv.
ColectivUnplugged. Victimele incendiului de la Colectiv, comemorate prin muzică în Piaţa Universităţii, 20 noiembrie 2015.
ColectivUnplugged. Victimele incendiului de la Colectiv, comemorate prin muzică în Piaţa Universităţii, 20 noiembrie 2015. (Oana Nedelcu)

În jur de 350 de persoane s-au adunat, vineri seară, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, pentru a-i comemora, prin muzică, pe tinerii ucişi de incendiul din Clubul Colectiv.

"Muzica ne-a scos în stradă, muzica ne va ţine în stradă. Fără scene şi amplificare. Unplugged. Ne adunăm spontan şi cântăm în Piaţa Universităţii.

Multe chitare, voci bune, şi linişte pentru a se auzi. Pentru a ne auzi suferinţa, pentru a ne plânge morţii, a ne ruga pentru supravieţuitori şi a celebra viaţa", a fost îndemnul adresat pe Facebook de organizatori.

Evenimentul, intitulat Colectiv Unplugged, a început în jurul orei 19.30, când tinerii s-au adunat în Piaţa Universităţii. În jurul lor au fost puse candele aprinse şi bannere cu mesaje precum: "Deşteaptă-te române, că am început să murim pe bune" şi "Ţara arde, ciolanul se împarte!", relatează Mediafax.

Persoanele prezente la adunarea de vineri, din Piaţa Universităţii au venit pregătite cu versurile pieselor anunţate pe pagina de Facebook a evenimentului, pentru a-i putea acompania pe muzicieni. S-au cântat piese ale lui Vali Sterian, precum "Doamne, vino Doamne", "Ruga" şi "Amintire cu haiduci", Timpuri Noi şi Pink Floyd.

Reamintim că în noaptea de 30 octombrie, la Clubul Colectiv din Bucureşti a izbucnit un incendiu care a curmat viaţa a 27 de persoane, alte peste 160 ajungând în spitalele Capitalei, cu arsuri pe suprafeţe mari din corp şi intoxicaţi cu fum. De la momentul tragediei şi până acum alte 31 de persoane şi-au pierdut viaţa în spitale din România şi străinătate.

În prezent, în spitalele din Capitală mai sunt internate 44 de persoane rănite în incendiul din Colectiv, din care 11 în stare critică. Alte 29 de victime sunt internate în unităţi medicale din afara ţării.

Mai amintim că tragedia din Colectiv a declanşat cele mai ample proteste stradale de la Revoluţia din 89 încoace, proteste ce au dus la căderea guvernului Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne