Victimele regimului comunist chinez comemorate la Chişinău

Practicanţii Falun Gong din Moldova au comemorat Ziua Internaţională în Sprijinul Victimelor Torturii într-un gest de solidaritate cu colegii lor torturaţi şi ucişi de regimul comunist din China.
Protest paşnic în susţinerea victimelor torturii, Chişinău, 26 iunie 2016
Protest paşnic în susţinerea victimelor torturii, Chişinău, 26 iunie 2016 (EpochTimes România)

Pe 26 iunie, când este marcată ziua internaţională în sprijinul victimelor torturii, aderenţii mişcării Falun Dafa din Moldova au organizat o acţiune de comemorare a colegilor lor din China persecutaţi de către Partidul Comunist Chinez de mai bine de 17 ani.

Potrivit organizatorilor, ziua de 26 iunie este o zi pentru reînnoirea angajamentelor omenirii în vederea denunţării acţiunilor de tortură şi îndreptăţirea victimelor care au avut de suferit de pe urma torturii, respectiv pedepsirea făptaşilor.

În acest sens, practicanţii Falun Dafa din Republica Moldova cer tragerea la răspundere a fostului dictator comunist chinez Jiang Zemin şi a susţinătorilor săi pentru defăimare, genocid şi torturile inumane la care au fost supuşi peste 100 milioane de cetăţeni chinezi, aderenţi ai şcolii de qi-gong Falun Gong, se arată într-un comunicat remis pentru redacţia Epoch Times.

“Mă aflu astăzi aici, cu ocazia Zilei Internaţionale în sprijinul victimelor torturii pentru a denunţa acţiunile inumane ale regimului comunist chinez asupra propriilor cetăţeni. Par a fi poveşti de groază, dar din păcate, asta se întâmplă în zilele noastre, sunt torturţi oameni nevinovaţi prin circa 100 de metode de tortură. Speranţa mea este să afle cât mai mulţi oameni despre torturile brutale şi să condamne crimele”, a relatat pentru Epoch Times unul dintre participanţii la acţiune.

Oxana Drăguţă, practicant Falun Dafa a subliniat că “este greu de crezut că astăzi, când drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului au un astfel de statut în societate, astfel de persecuţii inumane mai au loc.”

Trecătorii şi-au putut manifesta solidaritatea cu victimele regimului comunist din China semnând o petiţie pentru oprirea genocidului împotriva Falun Gong. Întrebat de reporterul Epoch Times, unul dintre semnatari a relatat că “este pentru prima dată când am auzit de astfel de atrocităţi şi sper că semnătura mea va avea un impact. Ca societate, nu trebuie să acceptăm astfel de crime.”

Totodată, preşedinta Asociaţiei Falun Dafa din Moldova a ţinut să remarce că această persecuţie inumană încalcă grav Declaraţia Universală a Drepturilor Omului şi este o ameninţare directă la adresa demnităţii întregii omeniri, indiferent de rasă sau naţionalitate.

Falun Gong sau Falun Dafa este o şcoală de qi gong înrădăcinată în cultura tradiţională chineză, fiind bazată pe principiile adevăr, compasiune şi toleranţă. La 20 iulie 1999, a fost interzisă în China şi din acel moment, şi până în prezent, mii de practicanţi au fost supuşi torturii brutale, în efortul de a le ”transforma” mentalitatea şi au fost ucişi, fiindu-le recoltate organele pe viu, pentru profit.

Un raport fără precedent al unei mici echipe de investigatori în legătură cu recoltarea forţată de organe în China, a fost publicat pe 22 iunie 2016, documentând modul de funcţionare obscen a sute de spitale şi centre de transplant din China, care au sacrificat oameni nevinovaţi în tăcere de peste 16 ani, având ca rezultat între 1,5 şi 2,5 milioane de transplanturi. Co-autori ai raportului sunt parlamentarul canadian David Kilgour, binecunoscutul avocat de drepturile omului David Matas şi jurnalistul de investigaţie Ethan Gutmann.