Victor Hănescu este în continuare alături de echipa de Cupa Davis a României

Tenismanul român Victor Hănescu.
Tenismanul român Victor Hănescu. (Renee McKay / Getty Images)

Tenismanul Victor Hănescu este alături de echipa de Cupa Davis a României la întâlnirea cu Israelul, chiar dacă s-a retras din echipa naţională.

"Sunt alături de băieţi în meciul cu Israelul. Trebuie să învingă, le ţin pumnii. Le doresc succes şi sunt sigur că vor face o figură frumoasă", a declarat, potrivit unui comunicat, Victor Hănescu, aflat la Miami. Cel mai bine cotat tenisman român al momentului, Victor Hănescu (33 ani) şi-a anunţat retragerea de la echipa naţională în iulie 2014, după mai bine de 13 ani sub tricolor.

România, în componenţa Adrian Ungur, Marius Copil, Horia Tecău, Florin Mergea, va întâlni Israelul în primul tur al Cupei Davis, în Grupa I valorică a Zonei Europa/Africa. Întâlnirea va avea loc în perioada 6-8 martie, la Sala "Transilvania" din Sibiu, după sistemul cel mai bun din cinci meciuri.

Echipa care va câştiga întâlnirea va accede în turul al doilea din Grupa I valorică, iar echipa care va pierde va merge la barajul pentru menţinerea în acest eşalon, adversară Slovenia sau Slovacia.